Šport > Zimski športi
18837 ogledov

Čustven zapis naše zlate olimpijke: "Včasih je težje, kot si mislite."

Urša Bogataj Nika Križnar Reševalni pas/Twitter
Slovenska smučarska skakalka se je oglasila po poškodbi gležnja.

Naša zlata olimpijka z mešane ekipne tekme v smučarskih skokih Nika Križnar si je v romunskem Rasnovu poškodovala gleženj, zaradi česar je morala izpustiti tekmo poletne velike nagrade v Romuniji.

Najboljša skakalka sezone 2020/21 je sicer blestela na trening skokih, saj jo je dvakrat premagala le njena prijateljica Urša Bogataj, (ki je na koncu tudi slavila na uradni tekmi), medtem ko je bila v zadnji trening seriji Križnarjeva celo najboljša.

Neumnost Šport Križnarjeva blestela na skakalnici, nato se je zgodilo

Po treningu na skakalnici pa se je nesrečna Križnarjeva med čakanjem na tekmo poškodovala pri prosti vadbi zunaj arene skakalnice, ko je nespretno pristala pri preskakovanju ovir.

Zaradi poškodovanega gležnja je nato morala izpustiti predzadnjo tekmo poletne velike nagrade, svoje sledilce in navijače pa je v ponedeljek nagovorila preko socialnih omrežij.

“Včasih je težje, kot si mislite. Raje bi tekmovala, a skakala slabo, kot zgolj opazovala konkurenco zaradi svojih neumnih napak. Če potegnem črto čez zadnji teden, sem vseeno srečna, ker sem se imela odlično z ekipo in ker so moji skoki šli v pravo smer. Po tej manjši poškodbi pa se že veselim prihodnosti in postavljanja zahtevnejših ciljev, ki so po mojem mnenju povsem dosegljivi. Hvala, Rasnov, za odličen teden," je ob utrinke iz Romunije zapisala naša skakalna šampionka.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Olimpijska prvakinja Šport Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..."

Križnarjeva sicer v seštevku poletne nagrade kljub tekmi manj zaseda drugo mesto. Vodi Bogatajeva s 360 točkami, medtem ko Križnarjeva z zmago, drugim in tretjim mestom s prvih treh prizorišč še vedno drži drugo mesto z 240 točkami. Na tretjem mestu je Josephine Pagnier s 187 točkami.

Zimska sezona se bo za smučarske skakalke začela 5. novembra v poljski Wisli.

Pretresljivo Šport Korak od tragedije: skakalni as preprečil smrt svoje hčere Urša Bogataj Poletna VN Šport Urša Bogataj potrdila skupno zmago, prve stopničke za Niko Prevc Slovenska odbojkarska reprezentanca SP v Stožicah Šport Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice