Šport > Zimski športi
36902 ogledov

Ganljiv zapis Poljakinje: "Po toliko letih sem pripravljena razkriti ..."

Anna Twardosz
Poljska smučarska skakalka se je odločila javno spregovoriti o svojih zdravstvenih težavah.

Poljakinja Anna Twardosz, občasna udeleženka tekem za svetovni pokal, v prihajajoči sezoni ne bo mogal tekmovati na tekmah najvišjega ranga, saj ni zadostila strogim kriterijem, ki jih je v povezavi z indeksom telesne mase uvedla poljska smučarska zveza.

Ker se je zaradi prekomerne teže znašla na udaru kritik, se je odločila, da bo javnosti predstavila svojo zgodbo.

"Po toliko letih sem pripravljena razkriti svoja občutke. Morda boste nekateri šokirani in še sama ne vem, zakaj to pišem, vendar mislim, da mi bo pomagalo zapreti to poglavje. Več let sem se borila z bulimijo in depresijo. Ne želim iskati izgovorov zase, ampak samo povedati, kako stvari stojijo."

kuusamo, smučarski skoki | Avtor: EPA Simbolična fotografija. EPA
"Zavedam se, da imam preveč kilogramov, toda ali je to res razlog, da ne morem početi tega, kar imam rada? Moja prioriteta za prihajajočo sezono je zdravje. Vem, da zaradi neustreznega indeksa ne bom mogla tekmovati, zaradi česar je vse skupaj še toliko težje."

"Nisem svetnica, vendar se vsak dan zelo trudim, zato vas prosim, da nas ne mečete vse v isti koš. Ker me je bilo sram, je za moje težave vedelo zelo malo ljudi. Zaradi sramu ne morem uživati življenja ali se počutiti udobno v svoji koži. To pišem za ljudi, ki se soočajo z enakimi težavami. Niste sami," je sporočila 21-letnica.

Twardoszova je v svetovem pokalu debitirala v sezoni 2016/2017, najboljše rezultate pa dosegala v letih 2020 in 2021, ko se ji je na več zaporednih tekmah uspelo uvrstiti med dobitnice točk na tekmah elitnega ranga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.