Šport > Zimski športi
482 ogledov

Norvežani so se rešili iz hude zagate: "To je veliko olajšanje"

Epa
Norveška smučarska zveza je po večmesečni negotovosti sporočila dobro novico.

Norveškim skokom je pred nekaj meseci grozil finančni kolaps, zdaj pa si lahko skakalci vendarle oddahnejo.

Tamkajšnja smučarska zveza je namreč našla novega pokrovitelja, s pomočjo katerega bodo lahko zagotovili ustrezna finančna sredstva za nemoteno izvedbo sezone tako v ženskem kot moškem delu svetovnega pokala.

Poročali smo, da so se Norvežani, ki sodijo med največje skakalne velesile na svetu, znašli v finančni zagati, potem ko se je nacionalna sindikalna organizacija (LO) po šestih letih umaknila iz smučarskih skokov.

Na robu obupa Šport Norvežani v težavah: "Situacija lahko postane zelo resna"

S tem je v reprezentanci zazevala precejšnja finančna luknja, ki jo bo zveza zakrpala s pomočjo zavarovalnice Help, s katero so podpisali triletno pogodbo.

Novi reprezentančni pokrovitelj bo norveške smučarske skoke financiral najmanj do nordijskega prvenstva leta 2025 v Trondheimu. Pri tem velja omeniti še, da bo novi sponzor finančno pomagal tako fantom kot dekletom.

"Moških in žensk ne obravnavamo ločeno. Vsi skupaj smo ena ekipa," je poudaril šef panoge Clas Brede Braathen in dodal, da je to prelomen trenutek za norveške smučarske skoke.

"To je veliko olajšanje. Dogovor bo pozitivno vplival na delovanje discipline. A hkrati se zavedamo, da bo potrebnega kar nekaj časa, da bomo ponovno vzpostavili našo komercialno raven. Ponižno pristopamo k sodelovanju in hkrati uživamo v tem, da smo sklenili pogodbo," je dodal prvi mož norveških skokov.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice