Šport > Zimski športi
14657 ogledov

Poteza, ki je šokirala prvega moža smučarskih skokov

maren lundby Epa
Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih je za presenetljivo odločitev Maren Lundby izvedel iz medijev.

Pred dnevi je v svetu smučarskih skokov odjeknila novica, da bo ena najuspešnejišh tekmovalk vseh časov Norvežanka Maren Lundby izpustila celotno prihajajočo sezono, vključno z olimpijskimi igrami v Pekingu.

Zmagovalka 30 tekem za svetovnih pokal in olimpijska prvakinja iz Pjongčanga (2018), ki je poleti nastopala v norveški različici tekmovalnega šova Zvezde plešejo, se je za ta korak odločila iz telesnih razlogov.

maren lundby Odločitev Šport Olimpijska prvakinja bo izpustila celotno sezono, tudi ZOI

"Smučarski skoki so zelo zahteven šport in telesna teža je pomemben dejavnik. Moje telo se je v zadnjem času spremenilo, zato ne želim tvegati vsega, da bi bila vrhunsko pripravljena na Peking," je sporočila 27-letnica in dodala, da se po letu premora namerava vrniti na skakalnice.

sandro pertile | Avtor: Profimedia Profimedia
Njena odločitev je močno presenetila prvega moža smučarskih skokov Sandra Pertileja, ki je ob koncu sezone 2019/2020 na položaju nasledil Walterja Hoferja. Čeprav ima v ženskih smučarskih skokih glavno besedo direktorica tekem Chika Yoshida, pa je Pertile medijsko precej bolj izpostavljen od svoje 42-letne kolegice. 

Nekdanji italijanski skakalec je v preteklosti večkrat javno govoril o možnosti uvedbe smučarskih poletov za dekleta, tokrat pa se je dotaknil odmevne poteze ene izmed najbolj renomiranih smučarskih skakalk na svetu.

Medtem ko Norvežanki priznava vso pravico do premora, pa je nekoliko razočaran nad pomanjkanjem komunikacije, saj je za njeno namero izvedel šele iz medijev.

"Zame je bilo to veliko presenečenje, saj o tem nisem bil obveščen. Pričakoval sem, da bom izvedel prej," je povedal Pertile. "Vedeli smo, da Maren poleti ne bo skakala in da se namerava udeležiti plesnega šova. Spoštujem njeno odločitev, vendar moram priznati, da jo bomo zelo pogrešali. Je izredno močna skakalka. Upam, da se bo v karavano vrnila še močnejša, kot je bila," je dodal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.