Šport > Zimski športi
51750 ogledov

Po zgodovinski trojni zmagi sledil šok iz slovenskega tabora

Zoran Zupančič Profimedia
Po Špeli Rogelj se od slovenske reprezentance poslavlja tudi tvorec slovenske ženske skakalne pravljice, glavni trener Zoran Zupančič.

Za konec sezone ženskih smučarskih skokov nas je pričakala še zgodovinska trojna slovenska zmaga, a tudi slovo kar dveh legend naših ženskih skokov, Špele Rogelj ter tudi glavnega trenerja reprezentance Zorana Zupančiča.

A če je bilo slovo danes odlične šestouvrščene Rogljeve že dalj časa pričakovano in so se od naše pionirke ženskih smučarskih skokov v Svetovnem pokalu s posebno grafiko ter darilom in rožami poslovili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), pa je bila odločitev glavnega trenerja slovenske reprezentance za širšo javnost veliko presenečenje.

Slovenske skakalke | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalka današnje preizkušnje Urša Bogataj je bila namreč šele tista, ki je po zmagi v ciljnem prostoru potrdila to, o čemer se je ugibalo in šušljalo v zadnjih dneh.

"Naš trener je bil danes zadnjič z nami, tako da smo žalostne, hkrati sicer tudi vesele, da smo za konec dale vse od sebe. Trojna zmaga je najlepši mogoč zaključek, ki smo mu ga lahko podarile. Prav tako je danes kariero končala moja klubska kolegica Špela Rogelj, tako da sem brez besed," je na robu solz razkrila Bogatajeva.

Urša Bogataj Slovo Špele Rogelj Šport Slovenske orlice sezono zaključile kar s trojno zmago

Zoran Zupančič pa se je tako od slovenske ženske reprezentance poslovil na najlepši možni način. Prav na njegovi zadnji tekmi sta se namreč uresničili dve njegovi veliki želji, trojna slovenska zmaga na tekmi Svetovnega pokala ter zmaga Slovenije v Pokalu narodov.

"Finale štiriletnega obdobja, trojne stopničke, trofeja za zmago v pokalu narodov. Delo je narejeno. Hvala ekipi, dekletom, pomočnikoma in vsem širšim pomočnikom, ki so kdajkoli stali za vsem tem rezultatom," je o slovesu dejal glavni trener Zupančič.

 
Komentarjev 3
  • milan41 10:40 20.marec 2022.

    In novinarji ne znate vprašati kam in zakaj ? A se to ne naučite prvo uro na FDV , AL TE USTANOVE NISTE NIKDAR NITI VIDELI ? t.m !

  • munja 23:40 13.marec 2022.

    Tole našo smučarsko zvezo bi bilo treba zelo zelo prevetrit.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 22:36 13.marec 2022.

    Zopet in še vedno in kar naprej, funkcionarji v organizaciji delajo za svoj žep, trenerji in tekmovalci pa so zadnji v vrsti. Povsem enako kot že vse od samega začetka z Gartnerjema, Žal mi je deklet. In želim Zupančiču in ...prikaži več dekletom vse najboljše v nadaljni karieri drugje. Če bi imel denar prednost pred funkcionarjim bi prekleto pazil, da učinek gre trenerju in dekletom in njim v podporo, ne pa da izgine v funkcionarskih žepih.

Sorodne novice