Šport > Zimski športi
341 ogledov

Slovenska četverica s sijajnim izhodiščem

Peter Prevc Epa
V Vikersundu bo danes na sporedu sklepni del posamične preizkušnje svetovnega prvenstva v poletih.

Danes sta v Vikersundu na sporedu tretja in četrta serija svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, po katerih bo znan novi svetovni prvak. V boju za naslednika Nemca Karla Geigerja iz Planice 2020 najbolje kaže Norvežanu Mariusu Lindviku, v igri za kolajne pa so tudi vsi štirje Slovenci: Domen Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek in Peter Prevc.

Timi Zajc Slovenci Šport "Vsi štirje so še v igri za kolajne"

Olimpijski prvak iz Pekinga Lindvik pred domačimi navijači vodi po prvih dveh serijah SP. Drugi je svetovni rekorder Avstrijec Stefan Kraft, ki zaostaja za 6,5 točke, nato pa sledijo trije Slovenci. Domen Prevc je tretji, Timi Zajc četrti, Anže Lanišek pa peti. Dobre slovenske nastope prvi dan pa je s sedmim mestom zaokrožil nekdanji svetovni rekorder Peter Prevc.

"Pričakujem težko borbo, vsak skok šteje. Treba je biti pazljiv, previden in upam, da bom še kanček bolj užival," je napovedal Domen Prevc

Domen Prevc SP v poletih Šport Izjemno! Trije Slovenci v prvi peterici, štirje med sedem

"Gremo odločno v nov dan. Sproščenosti si za zdaj še ne smem privoščiti, ker je treba biti osredotočen do konca prvenstva," je poudaril kapetan slovenske vrste Peter Prevc. Branilec naslova Geiger je 13. in bržkone ne bo ubranil zmage iz Planice 2020.

Tretja in četrta serija sta na sporedu ob 16.30, v nedeljo za konec prvenstva sledi še moštvena tekma.

Komentarjev 1
  • malarin 09:14 12.marec 2022.

    Petersund, danes in jutri za zgodovino, SLOVENIJA ! ! !

Sorodne novice