Šport > Zimski športi
2346 ogledov

Izjemno! Trije Slovenci v prvi peterici, štirje med sedem

Timi Zajc Profimedia
Izjemen nastop slovenskih orlov.

Na letalnici v Vikersundu poteka svetovno prvenstvo v poletih, v prvi seriji pa so izjemne nastope prikazali slovenski tekmovalci. Že s številko 8 je vodstvo prevzel Domen Prevc, ki ga je kot prvi premagal šele njegov starejši brat Peter. Prvi je poletel do 231,5 metra, drugi do 236 metrov.

Bratski dvojec je nato s svojim osebnim rekordom premagal Timi Zajc. Ta je pristal na 242 metrih, a imel precejšnje težave z doskokom, zaradi slabšega izkupička točk pa je le za malce premagal Prevca. Pred slednja se je nato uvrstil še Norvežan Robert Johansson, ki je zaostal le desetinko za Zajcem.

Pred nastopom najboljših v svetovnem pokalu so bili tako trije Slovenci uvrščeni v prvo četverico. Med tistimi, ki so bili še na vrhu letalnice, je bil tudi Anže Lanišek. Ta je z daljavo 230 metrov, po poletu Zajca je žirija zmanjšala nalet, prevzel vodstvo. Tudi on le za desetinko točke.

Pred oba Slovenca se je kasneje uvrstil le Marius Lindvik (232,5). Ta si je nabral 7.3 točke pred Laniškom, 7.4 pred Zajcem in 7.5 pred Johanssonom. Peti Peter Prevc je zaostal za 8.4 točke, šesti Stefan Kraft za 9.5 in sedmi Domen Prevc za 12.4. Osmi Michael Hayböck je imel že skoraj sedem točk manj od najmlajšega od bratov Prevc.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

V drugi seriji je močno pihal veter v hrbet, a to ni zmedlo Domna, ki je znan po tem, da mu takšne razmere ne odgovarjajo. Poletel je do 222,5 metra in Hayböcka prehitel za 28 točk.

Kraft je s poletom dolgim 230 metrov zanesljivo povedel, Peter Prevc pa je zaostal za Avstrijcem in bratom. Poletel je do 207 metrov. Še meter krajši je bil Johansson, ki je le za osem desetik premagal Petra Prevca.

Tudi Zajc je z 218 metrov zaostal za Kraftom in Domnom, enako tudi Lanišek z 211,5. Slednji je padel na četrto mesto. Na koncu je zanesljivo vodstvo ohranil Lindvik.

Domačin ima na polovici tekmovanja 6.5 točke naskoka pred Kraftom, tretji Domen zaostaja za 19.9, četrti Zajc za 21.0, peti Lanišek za 30.9 točke. 

Šesti je Johansson z -37.1 in sedmi Peter Prevc z -37.9 točke.

Peter Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Timi Zajc Slovenci Šport "Vsi štirje so še v igri za kolajne"

Sledita še dve seriji, ki bosta na sporedu v soboto. V nedeljo bo še ekipna tekma, po videnem v petek pa bodo Slovenci veliki favoriti.

Komentarjev 1
  • malarin 19:26 11.marec 2022.

    Petersund je bill vedno naš ! ! !

Sorodne novice