Šport > Zimski športi
388 ogledov

Noro, kako letijo Slovenke! Tokrat kar trojno vodstvo naših orlic!

Nika Križnar Profimedia
Po prvi seriji trojno vodstvo Slovenk, najboljša Križnarjeva.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (139,7 točke) je vodilna po prvi seriji zadnje tekme sezone svetovnega pokala v nemškem Oberhofu. Na drugem in tretjem mestu ji sledita reprezentančni kolegici Urša Bogataj (136,8) in Špela Rogelj (133,5).

Zmagovalka svetovnega pokala v minuli sezoni Križnarjeva je skočila 97,5 m z dveh mest nižjega naleta in ima majhno prednost pred dvakratno olimpijsko prvakinjo Bogatajevo. Slednja je skočila dva metra manj.

Na zadnji tekmi v svoji karieri je po prvi seriji v odličnem položaju za stopničke tudi Rogljeva. S 100 m dolgim skokom je z višjega naleta dosegla daljavo prve serije in ima 2,7 točke prednosti pred četrtouvrščeno Marito Kramer. Avstrijka si je že v soboto matematično zagotovila veliki kristalni globus kot zmagovalka svetovnega pokala.

Na petem mestu je po prvi seriji Ema Klinec (129,6), ki je skočila 91,5 m. Med deseterico je na osmem mestu še Nika Prevc (117,3), ki je pristala pri 90,5 m. V drugi seriji bo z 12. mesta napadla še Jerneja Brecl (113,3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice