Šport > Zimski športi
1777 ogledov

Dvojna slovenska zmaga v Oberhofu

Urša Bogataj Ramsau Epa
Tekmo svetovnega pokala v Oberhofu je dobila Urša Bogataj pred rojakinjo Niko Križnar.

Olimpijska prvakinja v smučarskih skokih Urša Bogataj (266,8 točke) je zmagovalka predzadnje tekme sezone svetovnega pokala v Oberhofu. To je za Bogatajevo druga posamična zmaga v karieri. Da je bilo slovensko slavje v Nemčiji popolno, je z drugim mestom poskrbela še Nika Križnar (261,1). Tretja je bila domačinka Katharina Althaus (254,8).

Uspešno je po daljšem premoru in vrnitvi v svetovni pokal nastopila tudi svetovna prvakinja Ema Klinec (238,2 točke), ki je zasedla peto mesto, dvakratna mladinska svetovna prvakinja Nika Prevc (213,8), deveta po prvi seriji, pa je bila enajsta.

Presenetljivo je danes brez točk ostala tretja iz kvalifikacij Špela Rogelj, ki je z 31. mestom za las izgubila finale, brez nastopa v drugi seriji pa je ostala tudi Jerneja Brecl, ki je bila 38.

Po odpovedi dveh ruskih prizorišč v Nižnjem Tagilu in Čajkovskem in dejstvu, da pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) niso našli nadomestnega prireditelja, je Oberhof za skakalke postal zadnja postojanka sezone.

Tudi zato je Avstrijka Marita Kramer (233,2) z današnjim šestim mestom že osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago v sezoni 2021/22.

V nedeljo bo na istem prizorišču še finalno dejanje sezone 2021/22.

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 17:12 12.marec 2022.

    Bravo punce. Res škoda da je že konec sezone,ker imam občutek da bi zasedli prvi dve mesti v skupnem seštevku!!!