Šport > Zimski športi
294 ogledov

"Ko sem videl, da sem čez zeleno črto, sem si rekel: Dovolj je!"

Timi Zajc Profimedia
"Pri vsakem poletu sem pustil pet, deset metrov," pravi srebrni Timi Zajc.

Olimpijski prvak iz Pekinga 2022 na veliki skakalnici Norvežan Marius Lindvik (854,2 točke) je postal še svetovni prvak v poletih v domačem Vikersundu. Odlično je nastopila tudi četverica Slovencev; najboljši med njimi je bil Timi Zajc (844,3), ki je osvojil srebrno kolajno. Tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft.

Zajc je osvojil še osmo slovensko kolajno na prvenstvih letalcev. "Prva misel, takoj ko sem prišel do črte za padec, je bila, da sem preveč metrov tam pustil. Ko pa je nastopil še Kraft, sem uvidel, da bi lahko tudi zmagal. Ampak ... nimam kaj. Včeraj in predvčerajšnjim se sploh nisem umestil med favorite za odličja," je v prvi izjavi po nastopu dejal Zajc.

Komaj 21-letni slovenski skakalec je dodal, da je na prvenstvu v letenju neizmerno užival. "V vseh poletih sem zelo užival, dosegel tudi osebni rekord, danes je bil zame brez dvoma super dan," je dodal novopečeni svetovni podprvak in dodal, da je to njegova najboljša sezona v karieri in obliž na planiško rano iz leta 2020 ter krizo, ki je sledila.

"Pri vsakem poletu sem pustil pet, deset metrov, to je dejstvo. A s tako visokega naleta pri teh daljavah sem imel veliko težav v drugem delu poleta in nisem mogel pristajati v telemark. Danes pa sem šel v finalu z nižjega naleta, tudi zadel odskok in ko sem videl, da sem čez zeleno črto, sem si rekel: 'Dovolj je!' Danes sem zelo užival, skakal čez zadnjo rdečo črto, tako da nimamo kaj 'komplicirati'," je zatrdil Zajc in poudaril: "Medalja je medalja!"

Timi Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

Bronast je bil svetovni rekorder Kraft (837,5 točke), drugi po treh serijah. S tem je Avstrijec, katerega rekordna znamka 253,5 metra je za zdaj ostala nedotaknjena, osvojil še svoj drugi bron po Kulmu 2016, kjer je naslov prvaka osvojil Peter Prevc. Prav slednji, ki ima s SP v poletih že popolno zbirko kolajn, je bil z odličnim finalnim poletom z 808,2 točke četrti, Anže Lanišek (806,1) peti, Domen Prevc (802,2) pa šesti.

Timi Zajc SP v poletih Šport Slovenska eskadrilja odlična, štirje med šest, Zajc s kolajno

V nedeljo za konec prvenstva sledi še moštvena tekma. Današnje uvrstitve Slovencev nakazujejo, da so prvi favoriti za zlato kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice