Šport > Zimski športi
7772 ogledov

Avstrijci v šoku, odpadla je še ena vrhunska tekmovalka

Jacqueline Seifriedsberger Epa
Po Mariti Kramer so Avstrijci ostali še brez Jacqueline Seifriedsberger.

Slovenskim smučarskim skakalkam se vse bolj odpira priložnost za vidno uvrstitev na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Avstrijski tabor je dodobra razredčil koronavirus. Zaradi okužbe bo ob prvi tekmovalki sezone in favoritinji za zlato Mariti Kramer tekmo izpustila tudi trenutno 10. v svetovnem pokalu Jacqueline Seifriedsberger.

Seifriedsbergerjeva je bila pozitivna danes neposredno pred odhodom na letalo za Kitajsko.

"Seveda se športniku podre svet. Stojiš na letališču, počutiš se dobro, ne smeš pa na letalo. Tega ne želiš nikomur," je slikovito situacijo, ki velja za vse športnike, za avstrijsko tiskovno agencijo Apa opisal športni vodja avstrijske ekipe Mario Stecher.

Znana je tudi zamenjava za Seifriedsbergerjevo in slovenske tekmovalke se bodo pomerile proti tekmovalki, ki ima zanesljivo tudi nekaj slovenskih genov. Gre za 23-letno Korošico Sophie Sorschag.

Nedvomno pa ima slovenske korenine v avstrijski ekipi biatlonka Dunja Zdouc. Tudi ona bo izpustila prvo tekmo mešanih štafet, saj se je prav tako soočila s pozitivnim testom na koronavirus in je morala preložiti odhod na Kitajsko.

Jacqueline Seifriedsberger | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • marko345 15:18 02.februar 2022.

    Pri tako velikem številu obolelih, kaj še pride, bi bilo edino pravilno olimpijado odpovedat. Morda bo drogo leto bolje.