Šport > Zimski športi
32121 ogledov

Norvežani v težavah: "Situacija lahko postane zelo resna"

Epa
Norveški smučarski skakalci so se znašli v nezavidljivem finančnem položaju.

Norveška skakalna reprezentance je s koncem olimpijske sezone ostala brez glavnega pokrovitelja. Kot se je napovedovalo že pred meseci, se norveška konfederacija sindikatov (LO) ni odločila za podaljšanje sodelovanja, katerega začetki segajo v leto 2016.

Nacionalna sindikalna organizacija je že januarja napovedala, da se po šestih letih umika iz smučarskih skokov. V prihajajoči zimi tako na čeladah, dresih in drugi opremi vikingov ne bo več njihovega prepoznavega logotipa.

"Odločili smo se, da po šestih letih ne bomo izkoristili možnosti za podaljšanje pogodbe. To je naša zadnja sezona partnerstva z norveško smučarsko zvezo," je takrat spročil sekretar LO Are Tomasgard.

 | Avtor: Epa Epa
Odločitev je vnesla veliko nemira v norveško skakalno ekipo, saj bi bila v primeru finančnega primanjkljaja ogrožena nemotena izvedba sezone, skakalci pa bi se lahko znašli v položaju, ko bi morali razliko pokrivati iz lastnega žepa. Vodja norveških skakalcev Clas Brede Braathen je priznal, da ga je trenutna situacija privedla na rob obupa.

"Imamo finančna sredstva, s katerimi lahko pokrijemo predvidene stroške za 12 do 18 mesecev. Če ne bomo našli sponzorja, nam grozi primanjkljaj v višini enega do poldrugega milijona evrov," je za NRK povedal Braathen, ki še vedno zaupa v pravočasno rešitev finančne zagate.

V ozadju finančih težav je tudi status glavnega trenerja Alexandra Stöckla, ki še vedno ni podpisal nove pogodbe. Avstrijski strokovnjak, ki norveško reprezentanco vodi že od leta 2011, je kljub preprekam naklonjen podaljšanju. "Pozitiven sem in imam dobre odnose z zvezo. Kar zadeva pokrovitelja, težko komentiram, je pa res, da bi, če ne bomo našli nikogar, situacija lahko postala zelo resna. V tem primeru bomo morali zarezati v proračun in odpuščati ljudi, če bomo želeli ostati konkurenčni," meni Stöckl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice