Šport > Zimski športi
13024 ogledov

Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..."

Nika Križnar Facebook/Nika Križnar
Slovenski odbojkarji so imeli v Stožicah veliko podporo, med drugimi je zanje stiskala pesti tudi olimpijska prvakinja iz mešane ekipne tekme v smučarskih skokih.

Edina slovenska osvajalka velikega kristalnega globusa v smučarskih skokih Nika Križnar velja za veliko ljubiteljico športa. Gre za eno najbolj nadarjenih smučarskih skakalk vseh časov, iz objav na socialnih omrežij je moč opaziti, da zelo rada tudi kolesari, obenem pa rada spemlja tudi druge športe, kjer navija za slovenske športnike.

Jan Kozamernik SP v Stožicah Šport Veliki slovenski osmoljenec: "Fantom sem povedal, kaj se je zgodilo"

Tako smo nosilko bronaste medalje s posamične tekme olimpijskih iger ter olimpijsko zmagovalko s tekme mešanih ekip opazili v Stožicah (kasneje smo iz fotografij izvedeli, da je bila na tekmi tudi njena odlična prijateljica in sotekmovalka Urša Bogataj), kjer se je udeležila odbojkarskega spektakla, ko sta se v razprodani dvorani pomerili dve odbojkarski velesili, reprezentanci Slovenije in Francije.

"Kadar se ponudi priložnost, oziroma kadar sploh imamo čas, radi pridemo navijat za Slovenijo. Na vseh področjih. Naj bo to odbojka, ali košarka, ali kaj drugega, če se le pojavi priložnost, pridemo navijat za naše. Vedno držimo pesti, da bi našim čim bolj uspelo," je svojo udeležbo na pravem prazniku odbojke pokomentirala zmagovalka petih tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Da je šlo za resnično praznik odbojke sta poskrbeli obe reprezentanci, ki sta v epskem boju zmagovalca odločili šele po petih nizih, ter navijači, ki so poskrbeli za neverjetno vzdušje, kot ga znajo le Slovenci. Kot ga v smučarskih skokih pričarata le Ljubno in Planica.

"Ja, resnično. Vse te tekme so posebno doživetje. Sama se le redko lahko udeležim takšnih dogodkov, tako da sem glede te tekme še toliko bolj navdušena. Res sem vesela pomoči NLB-ja, ki nam je omogočil, da smo lahko prišli na to tekmo, da spremljamo naše fante. Sicer mi je to uspelo tudi pred tremi leti, ko sva s fantom prišla spremljat naše igralce na evropskem prvenstvu. Tako da sem že takrat spoznala to vzdušje Stožic. Tokrat pa je še boljše," je atmosfero v Stožicah ocenila Križnarjeva ter dodala: "Fantje si to tudi zaslužijo, ker so pokazali, da so vrhunski."

Gheorghe Cretu Cretu presenečen Šport Kakšne besede novega slovenskega selektorja: "Tu je še huje kot na Poljskem!"

Križnarjeva je sicer v napornem urniku našla idealen čas za ogled naših odbojkarskih junakov. Priča je bila namreč odbojkarskem spektaklu, ko bi Slovenci skorajda na kolena spravili aktualne olimpijske prvake. "Francija je res močna reprezentanca. Pomembno je, da fantje na tekmah prikažejo vse, kar znajo. Da naredijo vse po najboljših močeh. Kajti tudi če ti ne uspe, veš da si naredil svoj maksimum."

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Križnarjevo je sicer odlična sezona, katero ja zaključila s tremi zmagami in šestimi drugimi mesti v svetovnem pokalu, kar je bilo dovolj za drugo mesto v seštevku za veliki kristalni globus, k temu pa je dodala še bron s posamične tekme olimpijskih iger ter zlato z mešane ekipne. Odlično pa je vstopila tudi v poletno sezono, saj je na treh tekmah poletne velike nagrade vedno stopila na stopničke, vsakič na različno, v skupnem seštevku pa zaostaja le za Uršo Bogataj.

Nato pa nas je prestrašila z objavo na socialnih omrežjih, ko je objavila, da zaradi poškodbe in strahu pred poslabšanjem izpušča trening. Toda poškodba je že pozabljena. "Bili smo skupaj na pripravah, vse je normalno potekalo, nato pa je prišlo do enega neprijetnega momenta, toda na srečo ni bilo tako grozno. Bolj iz preventive smo se odločili, da en dan treningov izpustim. Mišica je bila rahlo nategnjena, tako da nisem mogla normalno počepniti. Tako sem en dan popolnoma izpustila trening, naslednji dan pa je že toliko popustilo, da sem lahko spet skakala. Na srečo ni nič resnejšega in lahko s puncami dalje treniram," nas je vse pomirila Križnarjeva.

Urša Bogataj Nika Križnar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Odlično pripravljena tako komaj čaka, da poletno nagrado počasi zamenja zimski del in svetovni pokal, ki se bo začel 5. novembra v poljski Wisli. "Res se veselim zimske sezone, zdi se mi, da sem telesno še bolje pripravljena, kot lani. Pričakovanja in cilji so zato zelo visoki. Če bo šlo v takšnem tempu, kot sem začela poletno sezono, me nima kaj skrbeti."

"Vrhunec sezone bo zagotovo domače svetovno prvenstvo v Planici. Upam, da bom tu pokazala vse, kar znam. Sicer pa ponovno ciljam na globus, ker tudi lani nisem bila preveč daleč. Mislim, da mi to lahko uspe, predvsem moram pa v skokih čim bolj uživati," je pogovor za Žurnal24 zaključila slovenska skakalna junakinja.

Jenia Grebennikov Najboljši na svetu Šport Noro, kaj je o tekmi s Slovenijo povedal veliki francoski zvezdnik Tonček Štern "Obljubim, da..." Šport To pred velikim spektaklom navijačem obljublja junak prve tekme Alen Pajenk SP v Stožicah Šport Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..." Andrea Giani Pogovor z velikanom Šport Srbski selektor besen zaradi Slovenije, Giani odgovarja: "Zmaga najboljši" Dejan Vinčić SP v Stožicah Šport Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..." Gregor Ropret SP v Stožicah Šport Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ... Mitja Gasparini Ni mu žal Šport Slovenski povratnik v reprezentanco: "Česa takega še nisem doživel!" Rok Možič Pred domačim SP Šport Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!" Jan Kozamernik Pogovor pred SP Šport O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!" Gheorghe Cretu Zakaj Slovenija? Šport Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..." Zoran Kedačič Pogovor pred SP Šport Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice