Šport > Zimski športi
5900 ogledov

Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!"

Anže Lanišek Profimedia
Slovenski odbojkarji so imeli v Stožicah na minulih tekmah izjemno podporo. Med drugimi je zanje stiskal tudi svetovni prvak z ekipne tekme v smučarskih poletih.

Domače svetovno prvenstvo v odbojki je v dvorano Stožice privabilo tudi številne slovenske sedanje in nekdanje športnike, ki so navdušeno stiskali pesti za svoje odbojkarske kolege. Ob samem parketu Stožic smo tako v prvi vrsti naleteli tudi svetovnega prvaka z ekipne tekme v poletih, slovenskega orla Anžeta Laniška.

Dejan Vinčić Po menjavi Šport Vinčić razkril, kaj se je dogajalo med njim in selektorjem po tekmi s Francijo

"Kadar so prenosi po televiziji in le najdem čas, si z veseljem pogledam tekme naših športnikov. Ne le odbojkarjev, tudi ostalih naših športnikov. Še lepše pa je biti spet v Stožicah. S fanti smo bili namreč na tekmi evropskega prvenstva, ko so naši igrali z Bolgari. In vedno je lepo kaj takega doživeti v živo," nam je pojasnil 26-letni slovenski orel, ki je celotno tekmo navdušeno navijal za naše odbojkarje, ki so na koncu suvereno slavili proti Nemčiji s 3:0.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot skakalec, ki že od let 2013 nastopa v svetovnem pokalu, je zelo dobro seznanjen z vzdušjem, ki ga pričarajo slovenski navijači, saj se vsaka sezona (z izjemo leta 2020, ko se je vmešal covid-19) zaključi s spektaklom, ki ga v Planici pričarajo slovenski navijači. A ker gre za dvorano, je vzdušje v Stožicah vendarle nekaj posebnega, ki se ga ne da primerjati niti s Planico. "Celo Planico je težko primerjati s Stožicami. Tu gre za zaprt prostor, v katerem se ustvari super atmosfera. Planica pa je odprta, zvok in trušč še širita na vse strani in ni tako akustično, kot je v Stožicah. Tu je atmosfera še hujša!"

Lukas Kampa Ni se zadrževal Šport Nemški zvezdnik besen po porazu s Slovenijo: "Povem vam, kdo je glavni krivec!"

Zanimivo je, da se skoraj cel športni svet strinja, da je Planica resnično smetana na torti skakalne sezone, saj naši navijači ustvarijo neponovljivo vzdušje. Po tekmah na evropskem in svetovnem prvenstvu v odbojki, pa se tudi največji odbojkarski zvezdniki strinjajo, da takšnega vzdušja, kot v Sloveniji, niso doživeli še nikjer. Niti na Poljskem. Zaključek?

"Slovenski navijači so definitivno najboljši! Na vseh domačih tekmah, ne samo skakalnih in odbojkarskih, tudi recimo košarkarskih, ustvarijo odlično vzdušje. Že po televiziji se to vidi in sliši, vse skupaj doživeti v živo, pa je res nekaj posebnega. In če to pravijo tudi Francozi, najboljši igralci sveta, potem to res nekaj pomeni. Česa takega so sposobni le Slovenci."

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija pa ne navdušuje le na navijaškem podoročju, temveč tudi s športnimi uspehi. Včasih se morda premalo zavedamo, da nas je vsega dva milijona, a smo v samem svetovenm vrhu v košarki, rokometu, odbojki, kolesarstvu, motokrosu, smučarskih skokih... "Slovenci smo res en fenomen. Pomoje nam tudi ta sama majhnost daje še dodaten zagon, saj želimo zaradi tega pokazati še več. Da spadamo v sam vrh!"

Matija Pleško SP v odbojki Šport Slovenska odbojkarska legenda: "To pa našim fantom zavidam!"

Lanišek je sicer minulo sezono svetovnega pokala zaključil na sedmem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev, končno pa je dočakal tudi svojo prvo zmago, ki se mu je tako dolgo izmikala. Še posebej je blestel na samem začetku prvenstva, ko je tekmi na finskem končal na drugem in prvem mestu, izjemen pa je bil tudi zaključek sezone, saj je na zadnjih petih tekmah le enkrat končal izven prve peterice, dvakrat pa je stopil tudi na stopničke. Po odličnem zaključku sezone tako nestrpno pričakuje novo.

"Definitivno se že veselim začetka nove sezone. Vsak začetek je težek, ampak ga že komaj pričakujem. Počitka je bilo dovolj, letos smo se tudi nekoliko drugače lotili stvari. Kakšno tekmo več smo zdaj poleti na samem začetku izpustili, da bi se toliko bolj pripravili na zimo. Sezona bo zelo dolga, čaka pa nas tudi vrhunec s svetovnim prvenstvom v Planici, katerega že komaj čakamo. Upam, da bo tudi tam vzdušje fenomenalno," je pogovor za Žurnal24 zaključil sedmi skakalec minule sezone.

Andrea Giani Francoski selektor Šport Giani: "Stvar je bila odločena. Zato je Slovenija izgubila peti set..." Antoine Brizard Šokiran nad Slovenci Šport Poveljnik francoske igre navdušen: "Resnična zmagovalka je bila..." Slovenska odbojkarska reprezentanca Olimpijska prvakinja Šport Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..." Jan Kozamernik SP v Stožicah Šport Veliki slovenski osmoljenec: "Fantom sem povedal, kaj se je zgodilo" Gheorghe Cretu Cretu presenečen Šport Kakšne besede novega slovenskega selektorja: "Tu je še huje kot na Poljskem!" Jenia Grebennikov Najboljši na svetu Šport Noro, kaj je o tekmi s Slovenijo povedal veliki francoski zvezdnik Tonček Štern "Obljubim, da..." Šport To pred velikim spektaklom navijačem obljublja junak prve tekme Alen Pajenk SP v Stožicah Šport Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..." Andrea Giani Pogovor z velikanom Šport Srbski selektor besen zaradi Slovenije, Giani odgovarja: "Zmaga najboljši" Dejan Vinčić SP v Stožicah Šport Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..." Gregor Ropret SP v Stožicah Šport Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice