Šport
54773 ogledov

Nemški zvezdnik besen po porazu s Slovenijo: "Povem vam, kdo je glavni krivec!"

Lukas Kampa Profimedia
Nemški odbojkarji so na svetovnem prvenstvu razočarali in so zelo blizu izpada že po skupinskem delu.

Nemška odbojka je več kot očitno v krizi. Potem ko so Nemci sredi prejšnjega desetletja veljali za eno najboljših evropskih ekip, kar so tudi potrdili z naslovom evropskih podprvakov ter bronom na svetovnem prvenstvu, so zadnje tri nastope v ligi narodov vedno končali nekje na zadnjih mestih, na minulo svetovno prvenstvo se jim sploh ni uspelo uvrstiti, zelo verjteno pa je, da bodo tudi letošnje zapustili po hitrem postopku.

Andrea Giani Francoski selektor Šport Giani: "Stvar je bila odločena. Zato je Slovenija izgubila peti set..."

Potem ko so odprli letošnje svetovno prvenstvo z nekoliko nesrečnim porazom z olimpijskimi prvaki Francozi kar s 3:0, ko so imeli dva niza praktično že dobljena, so se nato sicer rešili z zmago s 3:0 nad Kamerunom, a si ponovno priprli vrata osmine finala s prepričljivim porazom proti Sloveniji s 3:0. V izločilne boje se namreč uvrstijo le najboljše štiri izmed šestih tretjeuvrščenih ekip in o nemški usodi bo odločal zadnji dan skupinskega dela, upati pa bodo morali na pomoč drugih reprezentanc.

Lukas Kampa | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemcem nikakor ni šel na roke niti žreb, ki jih je uvrstil v skupino z olimpijskimi prvaki ter domačinom prvenstva. Toda legendarni nemški podajalec Lukas Kampa, ki je bil ključen člen pri vseh nemških uspehih v minulem desetletju, ni želel iskati izgovorov za poraz v težavnem žrebu, temveč zgolj znotraj svoje reprezentance. Sebe in svoje soigralce je označil kot glavne krivce za slabe nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu.

"Mislim, da sploh ni nobene potrebe govoriti o naših nasprotnikih ter težavnosti skupine. Več kot očitno smo se razpadli pod pritiskom. Ne le proti Sloveniji, tudi proti Franciji smo podlegli pritisku, ko nismo bili sposobni zaključiti drugega niza v našo korist (Nemčija je vodila celo s 23:16 op. p.). Tudi proti Kamerunu nismo bili sposobni igrati pod pritiskom, da moramo nujno zmagati tekmo in smo se zato tako mučili v prvem setu."

"Povem vam, kdo je glavni krivec za slabe rezultate! To smo mi sami. Mi sami in nihče drug! Čas je, da sedemo in vprašamo sami sebe, kaj pritisk naredi iz nas. In šele nato lahko začnemo razglabljati o taktiki in o tem, kako igrati pred takim občinstvom. Kajti trenutno mora čisto vsak izmed nas posebej stvari najprej razčistiti pri sebi," je bil izjemno kritičen in besen nase ter na svoje soigralce najboljši podajalec svetovnega prvenstva 2014.

Lukas Kampa | Avtor: Profimedia Profimedia

Z Nemčijo sicer še ni konec, jasno je namreč, da bo izmed tretjeuvrščenih ekip zagotovo slabša Mehika, zdaj pa potrebujejo še eno ekipo, ki bo skupinski del končala na tretjem mestu s slabšim izkupičkom. V sredo nas namreč čakajo še obračuni v skupinah A, E in F, ki bodo dali odgovor na vprašanje, katerih 16 ekip se bo prebilo v osmino finala svetovnega prvenstva.

Antoine Brizard Šokiran nad Slovenci Šport Poveljnik francoske igre navdušen: "Resnična zmagovalka je bila..."

"Ne vem, kakšne so naše možnosti. Nič več ni odvisno od nas. Toda tudi če se ne uvrstimo v nadaljevanje prvenstva, je to zgolj zato, ker si ga tudi nismo zaslužili. Če nismo sposobni nastopati pod pritiskom, potem je svetovno prvenstvo preprosto preveliko tekmovanje za nas" je bil znova realen in izjemno kritičen odbojkarski zvezdnik, ki zadnjih osem let blesti pri največjih poljskih klubskih velikanih, pred tem pa si je kruh služil pri najmočnejših italijanskih, ruskih, ukrajinskih in domačih nemških klubih.

Nemec je za konec pohvalil še stožiško vzdušje, a je mnenja, da za "razpad" Nemčije ni bila kriva atmosfera v dvorani: "Ne verjamem, da je to glavni razlog. Nikakor ni lahko igrati pred tako izjemnim občinstvom, toda mučili smo se recimo že proti Kamerunu, ko je bila dvorana povsem prazna. Komaj smo preživeli prvi niz. Tako da ne moremo reči, da se nismo znašli le pod pritiskom 12.000 gledalcev. Pritisku smo podlegli tudi na drugih tekmah. In na tem moramo delati," je kratek pogovor za Žurnal24 zaključil veliki nemški odbojkarski zvezdnik, ki je bil v nemških zlatih odbojkarskih časih kar dvakrat izbran za nemškega odbojkarja leta.

Matija Pleško SP v odbojki Šport Slovenska odbojkarska legenda: "To pa našim fantom zavidam!" Slovenska odbojkarska reprezentanca Olimpijska prvakinja Šport Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..." Jan Kozamernik SP v Stožicah Šport Veliki slovenski osmoljenec: "Fantom sem povedal, kaj se je zgodilo" Gheorghe Cretu Cretu presenečen Šport Kakšne besede novega slovenskega selektorja: "Tu je še huje kot na Poljskem!" Jenia Grebennikov Najboljši na svetu Šport Noro, kaj je o tekmi s Slovenijo povedal veliki francoski zvezdnik Tonček Štern "Obljubim, da..." Šport To pred velikim spektaklom navijačem obljublja junak prve tekme Alen Pajenk SP v Stožicah Šport Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..." Andrea Giani Pogovor z velikanom Šport Srbski selektor besen zaradi Slovenije, Giani odgovarja: "Zmaga najboljši" Dejan Vinčić SP v Stožicah Šport Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..." Gregor Ropret SP v Stožicah Šport Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ... Mitja Gasparini Ni mu žal Šport Slovenski povratnik v reprezentanco: "Česa takega še nisem doživel!"
Komentarjev 1
  • matermila 12:07 31.avgust 2022.

    Glavni krivec za poraz Nemčije, je prav gotovo Slovenski tim.

Sorodne novice