Šport > Zimski športi
241 ogledov

Svetovna prvakinja se vrača po nenavadno dolgem premoru

Ema Klinec Epa
Svetovna prvakinja v smučarskih skokih Ema Klinec se po daljši odsotnosti vrača v tekmovalne arene.

Ena od junakinj slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Ema Klinec je imela po koncu olimpijske zime nekoliko daljši premor, kot ga je vajena. Z vodstvom reprezentance so se načrtno odločili, da si svetovna prvakinja iz Oberstdorfa 2021 vzame nekaj več oddiha, saj so bile zadnje sezone izjemno naporne, tako da je potrebovala pavzo.

Kot je dejala v pogovoru za STA, si je že po koncu prejšnje sezone vzela čas za temeljit razmislek, kako naprej, in v miru predelala zadnje, izjemno polne sezone.

V bistvu je izpustila celotno poletno veliko nagrado z izjemo finala v Klingenthalu.

"Priprave na zimo sem začela en mesec pozneje, kot je bilo to v navadi. Skupaj z reprezentančnim trenerjem (Zoran Zupančič, op. a.) sva se dogovorila, da potrebujem nekoliko daljši umik od skokov. Dal mi je čas, da v miru treniram, izpustim poletne tekme in majčkeno spočijem glavo," je dejala Klinčeva in dodala, da se je ta pristop očitno obrestoval.

"Zdaj sem pripravljena na zimske izzive, tudi moja raven skakanja je dobra," je dodala in besede potrdila tudi v Nemčiji, kjer je prikazala formo na zavidljivi ravni in na zadnji tekmi poletja zaostala le za reprezentančno kolegico in skupno zmagovalko poletne VN, Uršo Bogataj. Še pred tem je v žep pospravila naslov državne prvakinje.

"Glede na zaletišča sem imela že med tekmo občutek, da je raven mojega skakanja dobra, naslova prvakinje pa res nisem pričakovala," pa je iskreno povedala o tekmi v Kranju.

ema klinec | Avtor: Epa Epa

Do uvoda v zimo - skakalke bodo prvič tako kot skakalci sezono začele že 5. in 6. novembra v Wisli - si želi le, je poudarila, da bi ostala zdrava in brez poškodb, načrt je, da bi zadržala visoko raven skakanja.

Tudi glavni cilj sezone je jasen. Kot glavni izziv je izpostavila domače svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki bo za skakalce pred domačimi navijači v Planici od 21. februarja do 5. marca. Pod Poncami bo Klinčeva branila naslov svetovne prvakinje na srednji napravi.

"Moj glavni cilj je brez dvoma svetovno prvenstvo v Planici, kjer bom, ne bom rekla branila, temveč ponovno napadala naslov svetovne prvakinje," je v smehu dejala Klinčeva in dodala: "To prvenstvo mi bo v čast in veselje, vesela in ponosna sem, da bomo tekmovali doma. Vsi si želimo dobre rezultate."

A njeni cilji v sezoni 2022/23 niso vezani zgolj na domače SP. "Dejstvo je, da mi veliko pomeni prav vsaka tekma svetovnega pokala posebej, rada bi dobro tekmovala vso sezono. Lani sem v svetovnem pokalu dosegla prvo zmago in brez dvoma si želim poseči po še kakšni," je sklenila pogovor 24-letna skakalka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice