Šport > Zimski športi
7322 ogledov

Šok! Diskvalificirali odlično Slovenko, naši s skokom manj vseeno do stopničk

Ema Klinec Profimedia
Slovenski skakalci kljub diskvalifikaciji z zgolj sedmimi skoki na stopničkah Klingenthala.

Slovenski smučarski skakalci so na finalu poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu na tekmi mešanih ekip zasedli tretje mesto z 884,4 točke. Na zmagovalni oder so se povzpeli z zgolj sedmimi ocenami, saj je žirija tekmovanja prvi skok Eme Klinec zaradi neustreznega dresa diskvalificirala. Zmagali so Norvežani (937) pred Nemci (898,7).

Tekma mešanih ekip, na kateri je Slovenija na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinsko zlato kolajno, se je tudi v Nemčiji za ekipo začela udarno z dobrim nastopom Eme Klinec. A sredi prve serije je prišla informacija, da je dosežek državne prvakinje zaradi neustreznega dresa izbrisan. Timi Zajc je nato s skokom dneva, dolgim 145 metrov, takoj Slovenijo popeljal na pot vrhunske uvrstitve.

To pot sta uspešno nadaljevala še Urša Bogataj (132,5 m) z daljavo dneva med skakalkami, ter Anže Lanišek (143 m). Po prvi seriji je bila Slovenija tako na petem mestu. V finalni pa je Klinčeva skočila 130,5 metra, kar je bil najboljši dosežek v njeni skupini, Zajcu se je s 118 m skok ponesrečil, znova je bila s 133,5 m odlična Bogatajeva, končno tretje mesto pa je Sloveniji rutinirano s 133,5 m priskakal Lanišek.

"S svojimi današnjimi skoki sem zelo zadovoljna. Glede na to, da gre za veliko skakalnico, morda nisem pričakovala, da bom tako dobro skakala. Na koncu sem zelo vesela današnjega dne," je po tekmi dejala dvakratna olimpijska prvakinja Bogatajeva.

V nedeljo bosta na sporedu še finalni tekmi v posamičnih konkurencah.

Komentarjev 3
 • albert6 08:20 02.oktober 2022.

  Prenos na TV cicifuj

 • Avatar Antikrist1
  Antikrist1 21:22 01.oktober 2022.

  Kakšen šok neki??? Pravila so jasna, dres mora biti narejen po standardih, če ne sledi diskvalifikacija! Goljufija pri dresu je enaka goljufiji pri prepovedanih poživilih! Kazni pri dresih so očitno premajhne, treba jih bo dvigniti, da bodo "športniki" začeli rahlo ...prikaži več razmišljati, da je goljufija nepotrebna!

 • Svobodnež 20:04 01.oktober 2022.

  Zakaj se pojavljajo venomer ta sranja z dresi??? A res ne ve nihče temu napraviti konec, da se ne bo vedno znova hodilo po robu?