Šport > Zimski športi
22780 ogledov

Eden od bratov Prevc končal kariero!

Cene Prevc Profimedia
Smučarska zveza Slovenije je na srečanju v Planici predstavila reprezentance, ki bodo nastopale v prihajajoči sezoni 2022/23.

Vrhunec  letošnjebo zagotovo domače svetovno prvenstvo, ki ga bo od 21. februarja do 5. marca prihodnje leto gostila Planica, kjer so tokrat reprezentanti razkrili svoja pričakovanja pred novim tekmovalnim obdobjem.

Na predstavitvi reprezentanc je bilo prisotnih okoli 100 športnikov ter trenerjev, vodij in predsednikov panog, ki so sedmi sili razkrili utrip pred novo sezono. Cilji so jasni, to so v prvi vrsti odlični nastopi na domačem SP, sicer že 43. po vrsti, ki se bo začelo 21. februarja.

SP Planica 2023 | Avtor: SZS SZS

Seveda pa bo sezona 2022/23 še precej več kot zgolj domače SP. Pomembno bo tudi dogajanje v svetovnih pokalih in drugih tekmovanjih, Slovenija pa bo tradicionalno organizirala tudi številne preizkušnje, ki za športnike na sončni strani Alp predstavljajo dodaten čar v zahtevni in naporni zimi.

Sezona z več kot 200 tekmami bo letos še daljša kot običajno, zadnji del pa bo segel celo v prvi teden aprila. Takrat bo na planiški letalnici namreč na sporedu finale svetovnega pokala v smučarskih skokih oziroma poletih.

Drama po odskoku Šport Grozljiv padec na K140: vzelo ji je smučko, pristanek je bil brutalen

Na današnji dan je prišla na dan še ena pomembna novica za slovenski zimski šport. Nosilec srebrne medalje z zadnjih olimpijskih iger - smučarski skakalec Cene Prevc, se je odločil za konec kariere, poroča Ekipa24.

Cene Prevc je razkril, da ima dovolj aktivnega profesionalnega športa. V Planici bo skakal samo še kot predskakalec.

Komentarjev 4
  • jakec1575 18:10 04.oktober 2022.

    Bravo za pogum. Naj sledi sanjam. Mlad je se. Lahko naredi kar hoce

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:54 04.oktober 2022.

    Cene je ugotovil da je bolš skakati v postli z žensko kot skakati v Planici.

  • Ender3 15:51 04.oktober 2022.

    Cene je med brati vedno deloval najbolj lucidno ..👏👏👍

Sorodne novice