Naslednjo sezono dvakrat v Planici

Foto: Anže Petkovšek Planiška velikanka
Foto: Anže Petkovšek Planiška velikanka
Svetovni pokal za moške se bo začel v Wisli 21. in 22. novembra.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na današnji videokonferenci predstavila osnutek koledarja za poletno sezono v smučarskih skokih ter tudi za zimsko sezono 2020/21. Na njem je dvakrat tudi Planica, in sicer s svetovnim prvenstvom v poletih med 11. in 13. decembrom ter finalom sezone med 26. in 28. marcem 2021.

Biatlon Na Pokljuki že spravili sneg za prihodnje leto

Poletna velika nagrada za skakalke in skakalce se bo začela v začetku avgusta v Courchevelu. Pred oktobrskim finalom v Klingenthalu bodo moški tekmovali še v Wisli, Kazahstanu, Čajkovskem in Hinzenbachu. Dekleta pa bodo tekmovala v Frenstatu in Lajkovskem, finale pa bo 3. oktobra v Klingenthalu.

Svetovni pokal za moške se bo začel v Wisli 21. in 22. novembra. Po postajah v Ruki in Nižnjem Tagilu bo v Planici SP v poletih, ki ga niso mogli izpeljati marca zaradi pandemije novega koronavirusa.

Vse datume mora 18. maja potrditi še odbor za smučarske skoke.

Od pomembnejših dogodkov v koledarju velja omeniti še tradicionalno novoletno turnejo, testno olimpijsko preizkušnjo v Pekingu, ki bo sredi februarja, SP v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu med 23. februarjem in 7. marcem ter skandinavsko turnejo Raw Air, ki bo sledila SP.

Dekleta začetek zimske sezone svetovnega pokala čaka v začetku decembra v Lillehammerju, zadnja večja dogodka pa bosta turneja Raw Air in marčevska turneja Blue Bird v Rusiji. Na Ljubnem se bodo dekleta predvidoma merila 23. in 24. januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.