"Naslov prvaka za 250.000 €"

Foto: Žurnal24 Velibor Džarovski o svojem delu govori brez zadržkov.
Pred nekaj tedni smo se ekskluzivno pogovarjali z enim glavnih protagonistov nameščanja tekem, Makedoncem Veliborjem Džarovskim, zdaj je ta spregovoril še za enega od hrvaških medijev.
Oglej si celoten članek

Povzemamo najbolj zanimive dele pogovora. "Največ tekem se namesti v Belgiji, Grčiji, Bolgariji in vseh državah nekdanje Jugoslavije. Belgija je zelo zanesljiva, ker tam nastopa veliko igralcev iz nekdanje skupne države. Z njimi se je lahko dogovoriti. V najmočnejših ligah dogovarjanja izidov ni," brez posebnih zadržkov razlaga Džarovski in ponudi še svoje mnenje o "napakah" v škodo malih reprezentanc v dodatnih kvalifikacijah.

Belgija je zelo zanesljiva, ker tam nastopa veliko igralcev iz nekdanje skupne države. Z njimi se je lahko dogovoriti. V najmočnejših ligah dogovarjanja izidov ni.
Velibor Džarovski

 

"To so milijonodstotno nameščene tekme. Dve največji lažiranji tekem v novejši zgodovini sta se zgodili v korist reprezentanc, od koder sta prihajala predsednika Uefe. Remi Danske in Švedske, zaradi katerega je Italija izpadla z Eura 2004, obe omenjeni reprezentanci pa sta napredovali, se je zgodil v mandatu Lennarta Johansona. Je treba po zloglasnem igranju z roko Henryja sploh spomniti, da je predsednik Fife Francoz Platini? Uefa ima ljudi, ki delajo s stavnicami,"
nadaljuje Džare.

Kakšna je cena za nameščanje tekem na Hrvaškem? "Okrog 250 do 350 tisoč evrov, odvisno od tega, kakšen je vložek v tekmo," razloži Džarovski in nato izda še univerzalni cenik: "Za tekmo za obstanek je treba plačati 60, za Evropo 80 in za naslov prvaka 250 tisoč evrov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.