Šport > Nogomet
26 ogledov

"Naslov prvaka za 250.000 €"

Velibor Džarovski o svojem delu govori brez zadržkov. Žurnal24 main
Pred nekaj tedni smo se ekskluzivno pogovarjali z enim glavnih protagonistov nameščanja tekem, Makedoncem Veliborjem Džarovskim, zdaj je ta spregovoril še za enega od hrvaških medijev.

Povzemamo najbolj zanimive dele pogovora. "Največ tekem se namesti v Belgiji, Grčiji, Bolgariji in vseh državah nekdanje Jugoslavije. Belgija je zelo zanesljiva, ker tam nastopa veliko igralcev iz nekdanje skupne države. Z njimi se je lahko dogovoriti. V najmočnejših ligah dogovarjanja izidov ni," brez posebnih zadržkov razlaga Džarovski in ponudi še svoje mnenje o "napakah" v škodo malih reprezentanc v dodatnih kvalifikacijah.

Belgija je zelo zanesljiva, ker tam nastopa veliko igralcev iz nekdanje skupne države. Z njimi se je lahko dogovoriti. V najmočnejših ligah dogovarjanja izidov ni.
Velibor Džarovski

 

"To so milijonodstotno nameščene tekme. Dve največji lažiranji tekem v novejši zgodovini sta se zgodili v korist reprezentanc, od koder sta prihajala predsednika Uefe. Remi Danske in Švedske, zaradi katerega je Italija izpadla z Eura 2004, obe omenjeni reprezentanci pa sta napredovali, se je zgodil v mandatu Lennarta Johansona. Je treba po zloglasnem igranju z roko Henryja sploh spomniti, da je predsednik Fife Francoz Platini? Uefa ima ljudi, ki delajo s stavnicami,"
nadaljuje Džare.

Kakšna je cena za nameščanje tekem na Hrvaškem? "Okrog 250 do 350 tisoč evrov, odvisno od tega, kakšen je vložek v tekmo," razloži Džarovski in nato izda še univerzalni cenik: "Za tekmo za obstanek je treba plačati 60, za Evropo 80 in za naslov prvaka 250 tisoč evrov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.