Navijačem Chelseaja grozi zapor

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Za četverico navijačev Chelseaja, ki so pred skoraj dvema letoma na pariški podzemni železnici poskrbeli za rasističen incident, se bo takšno obnašanje morda končalo z zaporno kaznijo.
Oglej si celoten članek

V Parizu se je v torek začel sodni postopek proti navijačem, med katerimi je tudi nekdanji policist. V Franciji je zagrožena kazen za takšno ravnanje do sedem let zapora in 100.000 evrov globe. Vsi štirje, na sodišču sta bila sicer prvi dan obravnave le dva, so se izrekli za nedolžne.

Francosko tožilstvo četverici očita rasistično obnašanje. Februarja 2015, takrat se je Chelsea v Ligi prvakov pomeril s pariškim moštvom PSG, so štirje navijači, stari od 22 do 52 let, na metroju iz vagona na postaji nasilno potisnili temnopoltega moškega, ki se je želel vkrcati na vlak, pri tem pa vzklikali "Mi smo rasisti, mi smo rasisti in to nam je všeč".

Dogajanje je posnel eden od preostalih Chelseajevih navijačev, posnetek pa je pozneje prišel do medijev, objavil ga je tudi britanski časnik Guardian. Tožilstvo ima v rokah tudi posnetke varnostnih kamer na postaji Richelieu-Drouot, ki potrjujejo dogajanje, kot ga je posnel navijač v vlaku.

Trojici od teh štirih navijačev, ki jih čaka sodni postopek v Franciji, so medtem že prepovedali vstop na stadione v Veliki Britaniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.