Šport > Nogomet
12 ogledov

Navijačem Chelseaja grozi zapor

metro pariz souleyman s. chelsea navijači Youtube
Za četverico navijačev Chelseaja, ki so pred skoraj dvema letoma na pariški podzemni železnici poskrbeli za rasističen incident, se bo takšno obnašanje morda končalo z zaporno kaznijo.

V Parizu se je v torek začel sodni postopek proti navijačem, med katerimi je tudi nekdanji policist. V Franciji je zagrožena kazen za takšno ravnanje do sedem let zapora in 100.000 evrov globe. Vsi štirje, na sodišču sta bila sicer prvi dan obravnave le dva, so se izrekli za nedolžne.

Francosko tožilstvo četverici očita rasistično obnašanje. Februarja 2015, takrat se je Chelsea v Ligi prvakov pomeril s pariškim moštvom PSG, so štirje navijači, stari od 22 do 52 let, na metroju iz vagona na postaji nasilno potisnili temnopoltega moškega, ki se je želel vkrcati na vlak, pri tem pa vzklikali "Mi smo rasisti, mi smo rasisti in to nam je všeč".

Dogajanje je posnel eden od preostalih Chelseajevih navijačev, posnetek pa je pozneje prišel do medijev, objavil ga je tudi britanski časnik Guardian. Tožilstvo ima v rokah tudi posnetke varnostnih kamer na postaji Richelieu-Drouot, ki potrjujejo dogajanje, kot ga je posnel navijač v vlaku.

Trojici od teh štirih navijačev, ki jih čaka sodni postopek v Franciji, so medtem že prepovedali vstop na stadione v Veliki Britaniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.