Šport > Nogomet
13 ogledov

''Mi smo rasisti in tako nam je všeč''

chelsea navijači rasizem Youtube
Navijači Chelseaja so pred tekmo s PSG temnopoltemu moškemu preprečili vstop na vlak podzemne železnice. ''Mi smo rasisti,'' so skandirali podporniki londonskega kluba.

Dan po tem, ko je nekdanji italijanski selektor Arrigo Sacchi dejal, da v Italiji igra preveč temnopolotih nogometašev, iz Pariza prihaja nova zgodba, ki nič ne kaže na to, da bo rasizmu v nogometu prav kmalu odklenkalo.

Tokrat so za incident poskrbeli navijači angleškega prvoligaša, ki so na poti na Park princev, kjer sta se na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pomerila PSG in Chelsea, temnopoltemu moškemu preprečili vstop na vlak. Ko je vlak zapuščal postajo, so londonski navijači skandirali: ''Mi smo rasisti, mi smo rasisti in tako nam je všeč.''

Chelsea obsodil incident

Nogometni klub iz Londona ostro obsoja dejanje navijačev in napoveduje hude kazni za vse vpletene. ''Takšno vedenje je ostudno. Zanj ni prostora ne v nogometu ne v naši družbi. Podpiramo vse ukrepe proti vpletenim in če bi se izkazalo, da gre za imetnike sezonskih vstopnic ali člane kluba, bomo proti njim uvedli najstrožje kazni, vključno s prepovedjo obiska,'' je sporočil Chelsea.

Posnetek, ki ga je prvi objavil The Guardian, je na poti iz službe posnel Paul Nolan. ''Vrata so bila odprta in slišal sem skandiranje. Izgledalo je kar agresivno, zato sem vse skupaj posnel. Moški je bil povsem šokiran, ko so ga odrinili stran. Mislim, da ni vedel, kdo so. Poskusil je še enkrat, vendar so ga ponovno odrinili. Bil sem zgrožen, zato sem poskušal to ujeti v telefon. Postajalo je vse bolj agresivno in slišal sem navijača Chelseaja, ki je rekel nekaj o tem, da bo nekoga zabodel. Mislim, da je meril na navijača PSG, ki je stal na peronu,'' je povedal Nolan.

Komentarjev 1