Šport
24 ogledov

"V Italiji preveč črnih igralcev"

Arrigo Sacchi Žurnal24 main
Nekdanji selektor Italije in izjemno uspešni trener Milana Arrigo Sacchi pravi, da ni rasist. Mnogi so se namreč zgražali nad njegovimi besedami, da je v Italiji preveč temnopoltih nogometašev.

"Vsekakor nisem rasist, to potrjuje tudi mojo trenersko delo v pretekloti ... Vendar poglejte turnir Viareggio Cup (eden izmed najbolj priznanih turnirjev za mlajše selekcije, op. p.), igra preveč črnih igralcev. Italija nima nobene časti, ponosa. Ne bi se smelo zgoditi, da imajo naše ekipe po 15 tujih nogometašev," so besede legendarnega Arriga Sacchija povzeli številni mediji.

Oseminšestdesetletni strokovnjak, ki je na klubski ravni vodil Parmo, Milan, Atlético Madrid in Real Madrid, je kasneje svoje besede poskušal obrazložiti v pogovoru za največji italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport. “Moje besede so bile napačno prestavljene. Le kako naj bi bil rasist?" je spraševal Sacchi.

“Izjavil sem le, da sem si ogledal tekmo z moštvom, ki je na zelenico poslalo štiri temnopolte fante. Moja zgodovina govori v moj prid. Vedno sem vodil klube, ki so vključevale različne rase, tako pri Milanu kot Realu sem kupoval takšne igralce," je razložil nekdanji italijanski selektor in dodal: "Hotel sem le poudariti, da izgubljamo nacionalni ponos in identiteto."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.