Šport
14 ogledov

Roma tik za Juventusom, Milan ugnal Napoli

Juventus Sampdoria EPA
Nogometaši Juventusa so po 25 zaporednih prvenstvenih zmagah na domačem stadionu tokrat remizirali proti Sampdorii (1:1), njihova prva zasledovalka Roma pa je slavila pri Genoi (0:1). Derbi večera med Milanom in Napolijem je pripadel domačinom (2:0).

Nogometaši Sampdorie, ki jih v tej sezoni zelo uspešno vodi Siniša Mihajlović, so se s točko v Torinu (1:1) povzpeli že na tretje mesto lestvice italijanske Serie A, hkrati so prekinili niz 25 domačih prvenstvenih zmag Juventusa. Doria je tudi zadnja ekipa, ki je v gosteh premagala Bianconere, to se je zgodilo januarja 2013.

Srečanje so sicer bolje odprli domačini in povedli v 12. minuti, ko je po kotu Claudia Marchisia z glavo svoj prvi gol v Serie A dosegel Patrice Evra. Tudi v preostanku prvega dela je bil Juve boljši, a ni uspel priti do višje prednost. Gostje so se v nadaljevanju prebudili in izenačili v 51. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zabil rezervist Manolo Gabbiadini. V drugem polčasu so bili gostje celo bolj nevarni, Gigi Buffon je v končnici ubranil še en nevaren poskus Gabbiadinija in rešil točko za Torinčane.

Nainggolan rešil sinove volkulje

Moštvo Rome je z zmago pri letos solidni Genoi (0:1) sedaj le še točko za vodilnim Juventusom. Odločilni trenutki srečanja so se zgodili v drugi polovici prvega dela. V 29. minuti je domači vratar Mattia Perin v kazenskem prostoru podrl Radjo Nainggolana ter dobil rdeči karton. Enajstmetrovko je izvajal Adem Ljajić, a mu je rezervni čuvaj mreže Eugenio Lamanna strel z bele točke ubranil.

Deset minuti kasneje je Roma vendarle povedla, ko je po predložku Maicona z atraktivnim strelom zadel prav Nainggolan. Sinovi volkulje so v nadaljevanju kontrolirali potek srečanja in vknjižili pomembne tri točke, čeprav tudi domači niso bili nenevarni.

Viola s polnim izkupičkom iz Cesene

Na dvoboju Cesene in Fiorentine smo videli pričakovano zmago Toskancev (1:4). Pri domačih Luke Krajnca ni bilo v ekipi, za goste pa je Josip Iličić igral od 76. minute, medtem ko je Jasmin Kurtić obsedel na klopi. Viola se je z dobrimi predstavami v zadnjih tednih vrnila v igro za uvrstitev v Ligo prvakov.

Varovanci Vincenza Montelle so povedli z golom Borje Valera v 44. minuti, na začetku nadaljevanju je Stefan Savić podvojil prednost. Savić je v 60. minuti zatresel tudi lastno mrežo, zmago gostov pa sta v zaključku potrdila Gonzalo Rodríguez in Mounir el Hamdaoui.

Napoli poražen na San Siru

Milan je z zmago nad Napolijem (2:0) skočil na šesto mesto in je sedaj le še tri točke oddaljen od mest, ki vodijo v Ligo prvakov. Varovanci Filippa Inzaghija so odlično začeli obračun in povedli že v sedmi minuti, ko je po samostojni akciji neubranljivo zadel Jérémy Ménez. V nadaljevanju prvega polčasa je Napoli prevzel pobudo in večkrat zapretil prek Joséja Maríe Callejóna in Gonzala Higuaína, svojega vratarja pa bi skoraj premagal tudi Philippe Mexès. Na drugi strani je priložnosti zamudil Andrea Poli in tako so domači ob polčasu minimalno vodili.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi - z zadetkom Milana. Pablo Armero je poslal predložek z leve, gostujoči branilci pa so na prvi vratnici pozabili na Giacoma Bonaventuro, ki je z glavo žogo preusmeril v daljši kot. Do konca tekme je pri južnjakih pretil predvsem Higuaín, a ni bil dovolj natančen, da bi premagal Diega Lópeza.

Serie A, 15. kolo:

Lazio : Atalanta 3:0 (0:0)
Mauri 51., 72., Lulić 81.

Palermo : Sassuolo 2:1 (1:0)
Rigoni 3., Belotti 93.; Pavoletti 85. 
RK: Consigli 66., Cannavaro (oba Sassuolo) 96.
Anđelković (Palermo) je igral vso tekmo.

Juventus : Sampdoria 1:1 (1:0)
Evra 12.; Gabbiadini 51.

Genoa : AS Roma 0:1 (0:1)
Nainggolan 40.
RK: Perin (Genoa) 29.
Ljajić (Roma) je v 31. minuti zapravil enajstmetrovko
.

Parma : Cagliari 0:0 (0:0)

Udinese : Hellas Verona 1:2 (1:1)
Di Natale 31.; Toni 45., Christodoulopoulos 47.

Cesena : Fiorentina 1:4 (0:1)
Savić 60./ag; Valero 44., Savić 47., Rodríguez 79., El Hamdaoui 93. 
RK: Volta (Cesena) 76.
Krajnc (Cesena) ni bil v ekipi; Iličić je igral od 76. minute, Kurtić (oba Fiorentina) je bil na klopi.

AC Milan : Napoli 2:0 (1:0)
Ménez 7., Bonaventura 53.

Ponedeljek ob 19.00:
Empoli - Torino

Ob 21.00:
Chievo - Inter 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.