Šport
14 ogledov

Pjanić Romo obdržal blizu Juventusa

Pjanić Roma Inter EPA
Juventus je v 93. minuti prišel do zmage nad Torinom (2:1). Do zmag tudi Fiorentina pri Cagliariju (0:4) in Milan proti Udineseju (2:0). V derbiju kola je Roma doma ugnala Inter (4:2).

Nogometaši Rome so obdržali stik z vodilnim Juventusom, potem ko so na domačem igrišču premagali Inter (4:2). Za zmago sinov volkulje je bil najbolj zaslužen Miralem Pjanić, ki je zabil zadnja dva gola na srečanju. Samir Handanović je vso tekmo branil gol Interja, Rene Krhin je ostal na klopi.

Roma je povedla v 21. minuti, ko je Gervinho iz bližine zadel po podaji Adema Ljajića. Gostje so izenačili petnajst minut kasneje, ko je po bil po kotu natančen Andrea Rannochia. Domačini so sijajno odprli drugi polčas, José Holebas je zadel po izjemnem prodoru. 

Bivši nogometaš Rome Pablo Osvaldo je v 57. minuti, s pomočjo odboja, še drugič na tekmi poravnal izid, a že tri minute kasneje je Inter spet zaostajal, ko je Handanovića po gneči pred gostujočim golom matiral Pjanić. Slednji je v sodnikovem dodatku s prostega strela potrdil zmago Rimljanov.

Pirlo v zadnji sekundi odločil torinski derbi

Pirlo Juventus Torino | Avtor: EPA EPA
Nogometaši Juventusa so še 24. zapored zmagali na domačem igrišču, potem ko so s strelom Andree Pirla v zadnjih sekundah premagali mestnega tekmeca Torino (2:1). Domačini so povedli v 15. minuti, ko je Pirlo izvajal prosti strel, žoga pa je zadela v roko enega od igralcev v živem zidu, kar je botrovalo enajstmetrovki, ki jo je v zadetek spremenil Arturo Vidal. Le sedem minut kasneje so gostje izenačili, ko je Bruno Peres z izvrstnim prodorom potegnil od svojega do nasprotnikovega gola in natančno zaključil s pomočjo vratnice. 

Juventus ni imel značilne kontrole nad igro in Torino je bil nekajkrat blizu vodstva, še več možnosti za Toro pa se je odprlo z izključitvijo Stephana Lichtsteinerja, ki je dobil drugi rumeni karton v 78. minuti. Gostje so pretili, v glavni vlogi je bil Omar el Kaddouri, a v zadnji minuti sodnikovega dodatka izgubili žogo na svoji polovici, Pirlo pa je s strelom s 25 metrov, s pomočjo mokre podlage, zabil za zmago.

Zmagi za Milan in Violo

Do domače zmage je prišel tudi AC Milan, na San Siru je padel Udinese (2:0). Oba zadetka je dosegel Jérémy Ménez, prvega iz enajstmetrovke, ob kateri je rdeči karton dobil Maurizio Dommizzi. Fiorentina je, tokrat brez prispevka Josipa Iličića in Jasmina Kurtića, visoko zmagala pri Cagliariju (0:4). Dvakrat je zadel Matías Fernández.

Genoa se je z zmago pri Ceseni (0:3), za katero je Luka Krajnc sedel na klopi, prebila na tretje mesto, obe ekipi pa sta zapravili še po eno najstrožjo kazen. Palermo je doma premagal zadnjeuvrščeno Parmo (2:1) in se oddaljil od dna lestvice, Siniša Anđelković je za Siciljance odigral celotno srečanje. Chievo je že v soboto doma remiziral z Laziem (0:0). Boštjan Cesar je odigral vso tekmo, Valter Birsa je bil zamenjan v 81. minuti, Dejan Lazarević pa je ostal na klopi.

Serie A, 13. kolo:

Sassuolo : Hellas Verona 2:1 (1:1)
Sansone 50., Taïder 77.; Moras 7.

Chievo : Lazio 0:0 (0:0)
Cesar je igral vso tekmo, Birsa do 81. minute, Lazarević (vsi Chievo) je ostal na klopi

Cesena : Genoa 0:3 (0:3)
Matri 5., Antonelli 8., Volta 43./ag
Cascione (Cesena) je v 63. minuti zapravil enajstmetrovko, Matri (Genoa) pa v 30. minuti.
Krajnc (Cesena) je ostal na klopi

Empoli : Atalanta 0:0 (0:0) 

AC Milan : Udinese 2:0 (0:0)
Ménez 65./11-m, 75.
RK: Essien (Milan) 71.; Domizzi (Udi) 62

Palermo : Parma 2:1 (1:1)
Dybala 37., Barreto 73.; Palladino 41.
RK: Barreto (Palermo) 90.; Felipe (Parma) 80.
Anđelković (Palermo) je igral vso tekmo

Cagliari : Fiorentina 0:4 (0:1)
Fernández 17., 55., Gómez 69., Cuadrado 74.
Iličić in Kurtić (oba Fiorentina) sta ostala na klopi

Juventus : Torino 2:1 (1:1)
Vidal 15./11m, Pirlo 93.; Peres 22.
RK: Lichtsteiner (Juve) 78.

AS Roma : Inter 4:2 (1:1)
Gervinho 21., Holebas 47., Pjanić 60., 92.; Ranocchia 36., Osvaldo 57.

Ponedeljek ob 21.00:
Sampdoria - Napoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.