Šport
35 ogledov

Sedmica Juventusa, Sarma branil penal

Juventus EPA
V 11. kolu italijanskega prvenstva je Juventus doma razbil Parmo. Že v soboto je tretja Sampdoria gostila Milan, dvoboj se je končal brez zmagovalca.

Juventus je na domačem igrišču povsem torpediral barko Parme in zmagal s kar 7:0. Gostje, ki so po visokem porazu padli na zadnje mesto lestvice, so še nekako zdržali do srede prvega polčasa, ko se je prvič med strelce vpisal Fernando Llorente. Ta je bil uspešen še v 36. minuti, ko je izkoristil podajo Stefana Lichsteinerja. Švicar se je že prej tudi sam vpisal med strelce. V drugem polčasu se je dominacija stare dame le še nadaljevala, po dvakrat pa sta mrežo gostov zatresla še Carlos Tevez in Alvaro Morata.    

V večerni tekmi je Roma prepričljivo premagala Torino in tako ostaja najbližji zasledovalec Juventusa. Sinovi volkulje imajo tri točke manj od stare dame. Juventusov mestni tekmec je bil tokrat na gostovanju v italijanskem glavnem mestu brez pravih možnosti za presenečenje, že v osmi minuti je njegovo mrežo načel grški branilec Vasilis Torosidis, ki je izkoristil podajo Francesca Tottija. Na drugi strani je priložnost za izenačenje nato zamudil Fabio Quagliarella, Romin Miralem Pjanić pa je iz prostega strela zadel okvir vrat. Že v 27. minuti pa je za 2:0 zadel Seydou Keita, ki je zadel po asistenci Pjanića. Slednji je podal tudi za tretji zadetek Rimljanov, ko je v 58. minuti končni izid postavil Adem Ljajić. Tudi gostje so imeli svoje priložnosti, vendar se mreži nista več zatresli. Dobra novica za Rimljane je tudi vrnitev dolgo poškodovanega Kevina Strootmana. Ta je bil zaradi poškodbe kolena odsoten osem mesecev, tokrat pa je v igro vstopil v 84. minuti.

Chievo ni več zadnji

Naposled je bil v 11. kolu uspešen tudi "slovenski" Chievo. Boštjan Cesar je tokrat odigral celotno tekmo pri letečih oslih, Valter Birsa pa je bil na tekmi s Ceseno zamenjan v 81. minuti, ko so domači še vodili z 1:0. Gostje so uspeli izenačiti sedem minut kasneje, a je tehtnico nato v korist Chieva znova nagnil Sergio Pellissier, ki je zabil še svoj drugi gol na tekmi. Dejan Lazarević je pri Chievu obsedel na klopi, enako pa se je pri Ceseni zgodilo tudi mlademu branilcu Luki Krajncu.

Tokrat je brez točke ostal tudi slovenski dvojec pri Fiorentini. Josip Iličić, ki za slovensko izbrano vrsto ne namerava več nastopati dokler jo bo vodil Srečko Katanec, je v vijoličastem dresu odigral 73 minut proti Napoliju. Neapelčanom je minimalno zmago v 61. minuti sicer prinesel argentinski napadalec Gonzalo Higuaín. Jasmin Kurtić je poraz soigralcev tokrat spremljal s klopi za rezervne igralce.

Sarma zaustavil enajstmetrovko

Tudi Samir Handanović in Rene Krhin po zadnjem sodnikovem žvižgu nista mogla biti zadovoljna, Inter je težko priigrano prednost znova zapravil v zadnjih minutah tekme. Tokrat je v 89. minuti končni izid dvoboja (2.2) po podaji s peto Javierja Saviole postavil Nico Lopez in tako Veroni prinesel točko. Goste iz mesta Romea in Julije je sicer že v 10. minuti v vodstvo popeljal Luca Toni, a so črno-modri po dveh zadetkih Maura Icardija spreobrnili potek tekme in v 48. minuti povedli z 2:1. Kmalu zatem je zaradi igranja z roko Garyja Medela sodnik pokazal na belo točko za Verono, Čilenec pa je povrh vsega dobil še drugi rumeni karton. Toni je izvajal enajstmetrovko, a se je z obrambo izkazal slovenski reprezentančni vratar. Milančani so z igralcem manj nato dolgo časa branili vodstvo, po kotu pa je v 83. minuti le za las z glavo zgrešil Nemanja Vidić. Srbski branilec je tako zapravil lepo priložnost, ki bi Interju najverjetneje prinesla tri zelo potrebne točke. Krhin je v igro vstopil v 64. minuti.

Hudič odnesel točko iz raja

"Želimo premagati hudiča, da bi ostali v paradižu," je pred tekmo z rdeče-črnimi dejal trener Sampdorie Siniša Mihajlović, a tekma v Genovi se je začela po notah Milana. Že v deveti minuti tekmi je namreč za vodstvo gostov poskrbel Stephan El Shaarawy. Ta se je vpisal med strelce v Serie A po natančno 622 dneh brez zadetka, nazadnje se je gola namreč veselil februarja 2013. Vmes je na zelenicah prebil 1429 milo rečeno neučinkovitih minut. Gostitelji so bili sicer v prvem polčasu podjetnejši, v sodnikovem podaljšku pa je za 1:1 poskrbel Stefano Okaka, ki je pred golom izkoristil podajo Manola Gabbiadinija.

Jeremy Menez, Stephan El Shaarawy | Avtor: EPA EPA
Že po nekaj minutah drugega dela pa so domačini povedli. Po kotu je najvišje skočil Pedro Obiang, žoga je po njegovem strelu z glavo zadela desno vratnico, a se na srečo gostiteljev nato odbila naravnost na nogo Brazilcu Ederju, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:1. Sampdoria je nadzorovala potek dvoboja do sredine polčasa, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Djamel Mesbah, Jérémy Ménez pa je izkoristil enajstmetrovko.

Milančani so nato prevzeli pobudo, najlepšo priložnost pa je v 83. minuti po podaji Fernanda Torresa zapravil Giacomo Bonaventura, ki je sprožil mimo domačih vrat. Le dve minuti kasneje so gostje ostali brez enega igralca, zaradi drugega rumenega kartona je moral igrišče zapustiti Daniele Bonera. Sampdoria številčne prednosti do konca dvoboja ni uspela izkoristiti.

Serie A, 11. kolo: 

Sassuolo : Atalanta  0:0

Sampdoria : Milan  2:2 (1:1)
Okaka 45.+1, Eder 51.; El Shaarawy 9., Ménez 65./11-m

Cagliari : Genoa  1:1 (1:0)
Farias 16.; Rossettini 53./ag 

Chievo : Cesena  2:1 (0:0)
Pellisier 48., 90.; Djurić 88.
Cesar je odigral celotno tekmo, Birsa je bil zamenjan v 81. minuti, Lazarević (vsi Chievo) pa ni vstopil v igro. Luka Krajnc (Cesena) je obsedel na klopi.

Empoli : Lazio  2:1 (0:0)
Barba 52., Maccarone 55.; Djordjević 67. 

Juventus : Parma  7:0 (3:0)
Llorente 23., 36., Lichtsteiner 29., Tevez 50., 56., Morata 76., 89. 

Palermo : Udinese  1:1 (1:1)
Dybala 43./11-m; Thereau 5.
Anđelković (Palermo) je odigral celotni dvoboj.

Fiorentina : Napoli  0:1 (0:0)
Higuaín 61.
Iličić je igral do 73. minute, Kurtić (oba Fiorentina) je tekmo spremljal s klopi.

Inter : Hellas Verona  2:2 (1:1)
Icardi 18., 48.; Toni 10., Lopez 89.
Handanović je branil vso tekmo, Krhin (oba Inter) je v igro vstopil v 64. minuti.

Roma : Torino  3:0 (2:0)
Torosidis 8., Keita 27., Ljajić 58.

Lestvica:

1. Juventus 25 točk
2. AS Roma 25
3. Napoli 21
4. Sampdoria 20 
5. Lazio 19
6. Genoa 19
7. AC Milan 17
8. Udinese 17
9. Inter 16
10. Hellas Verona 14
11. Fiorentina 13
12. Palermo 13
13. Sassuolo 12
14. Torino 12
15. Cagliari 10
16. Empoli 10
17. Atalanta 10
18. Chievo 8
19. Cesena 7
20. Parma 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.