Navijači bodo preplavili Brazilijo

Foto: Žurnal24 Mundial se vrača na brazilska tla.
Brazilsko ministrstvo za turizem leta 2014 pričakuje več kot 500.000 obiskovalcev, ki naj bi med svetovnim prvenstvom zapravili vsaj milijardo dolarjev.
Oglej si celoten članek
Brazilija med nogometnim svetovnim prvenstvom, ki ga bo ta južnoameriška država gostila leta 2014, pričakuje vsaj pol milijona tujih obiskovalcev, je danes ocenilo brazilsko ministrstvo za turizem. "Obisk vsaj 500.000 turistov bo za našo državo in naše gospodarstvo pomenil zares veliko," je dejala Jeanine Pires iz nacionalne turistične zveze in ocenila, da bo vsak obiskovalec porabil vsaj 112 dolarjev na dan, kar pomeni, da bodo nogometni navdušenci med mundialom zapravili vsaj milijardo dolarjev.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) se za zdaj še ni odločila, katera brazilska mesta bodo sploh gostila SP. Brazilci namreč želijo, da bi bilo na seznamu 12 mest, medtem ko FIFA meni, da naj bi tekme mundiala igrali zgolj v osmih mestih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.