Šport > Nogomet
14 ogledov

Navijači bodo preplavili Brazilijo

Mundial se vrača na brazilska tla. Žurnal24 main
Brazilsko ministrstvo za turizem leta 2014 pričakuje več kot 500.000 obiskovalcev, ki naj bi med svetovnim prvenstvom zapravili vsaj milijardo dolarjev.
Brazilija med nogometnim svetovnim prvenstvom, ki ga bo ta južnoameriška država gostila leta 2014, pričakuje vsaj pol milijona tujih obiskovalcev, je danes ocenilo brazilsko ministrstvo za turizem. "Obisk vsaj 500.000 turistov bo za našo državo in naše gospodarstvo pomenil zares veliko," je dejala Jeanine Pires iz nacionalne turistične zveze in ocenila, da bo vsak obiskovalec porabil vsaj 112 dolarjev na dan, kar pomeni, da bodo nogometni navdušenci med mundialom zapravili vsaj milijardo dolarjev.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) se za zdaj še ni odločila, katera brazilska mesta bodo sploh gostila SP. Brazilci namreč želijo, da bi bilo na seznamu 12 mest, medtem ko FIFA meni, da naj bi tekme mundiala igrali zgolj v osmih mestih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.