Navijači in cepljenje: takšna bodo pravila na SP 2022

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Navijačem se za ogled nogometnih tekem na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju ne bo potrebno cepiti proti covidu-19.
Oglej si celoten članek

Cepljenje proti novemu koronavirusu ne bo obvezno za več kot milijon navijačev, ki se bodo letos odpravili na svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju, so danes sporočile oblasti te zalivske države, navaja francoska tiskovna agencija AFP..

Vsi obiskovalci, starejši od šest let, bodo morali predložiti negativne teste na covid-19, preden bodo odleteli v Katar na turnir, ki se bo začel 20. novembra, so oblasti zapisale v novih zdravstvenih smernicah.

Devetindvajsetdnevni turnir bo prvi večji svetovni športni dogodek z navijači po izbruhu pandemije novega koronavirusa.

Navijači bodo morali na javnem prevozu v Katarju nositi maske in vsak, ki bo pozitiven na covid-19, "bo moral v izolacijo v skladu s smernicami ministrstva za javno zdravje", je sporočilo ministrstvo za zdravje.

Ministrstvo je dodalo, da lahko igralce, sodnike in uradne osebe prisili, da ostanejo v varnem "bio-mehurčku", če se bodo povečali primeri okužb z novim koronavirusom, "da se omogoči varno delovanje in nemoten potek ter nadaljevanje dogodka".

Foto: Profimedia SP 2022 Katar 2022 mundial

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.