Navijači Jesenic: "Smo mi uničili klub?"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slavko Kanalec, odhajajoči predsednik Acronija Jesenic, je ob svojem odhodu iz kluba s prstom pokazal na nekatere navijače.
Oglej si celoten članek

"Zadnji dogodki, ki so neposredno predstavljali tudi grožnjo članom upravnega odbora, mi ne dopuščajo izbire. Odgovoren sem, da zagotovim varnost svojih sodelavcev ter igralcev," je v svoji odstopni izjavi zapisal Slavko Kanalec, predsednik Acronija Jesenic v odstopu. Kaj se je zgodilo? "Baje sta, tako meni uprava, dva navijača po zadnji tekmi (z Linzem, op. a.) verbalno napadla Markiča (Roberta, op. a.), člana upravnega odbora, in Pava Ivankoviča, direktorja marketinga," nam je pojasnil Elvis Imamovič, vodja navijaške skupine Red Steelers.


"To se je zgodilo na sedišču. Mi kot skupina smo bili na stojišču in smo šli že ven. Ko smo bili zunaj, so naenkrat prišli policisti, varnostniki so tekli ... Navijači se sploh še nismo sestali, da vidimo, kaj je s tem. Jaz temu ne verjamem ... Bolj menim, da je vse skupaj zrežirano. Saj ne veš ... Ampak ne more odstopiti zaradi tega. Kdo ve, zakaj je odstopil. Saj ni nikoli povedal, koliko denarja je vrnil (klub, op. a.), koliko je dolgov, tožbe so pred vrati, kup težav, nesoglasij z navijači. Smo mi uničili klub?" se sprašuje Imamovič, pobudnik akcije za zbiranje denarne pomoči jeseniškim hokejistom konec lanskega leta, ki pa jo je Kanalec v imenu kluba javno odklonil. "Nismo mi začeli te medijske vojne, on jo je. In nato dobil krasen alibi, da odstopi. Zakaj bi mu navijači kaj naredili (Kanalcu, op. a.)? Z nami je bil v Zagrebu, kjer nas je bilo 500, a mu nihče ničesar ni naredil," dodaja Imamovič, ki pravi, da bo najprej treba pogledati, kakšna je finančna slika kluba.

 

O tem, kdo bi bil najprimernejši Kanalčev naslednik, prvi jeseniški navijač ni želel špekulirati. "Mora biti hokejski fanatik, zaljubljenec v šport. Prvo, kar bo moral predsednik storiti, je sestanek z bivšimi igralci, da se dvignemo iz pepela. Klub je tako rekoč klinično mrtev. Igralci so hokejske bunde dobili šele po šestih mesecih," je zgrožen Imamovič, ki pa zagotavlja, da bodo navijači klubu še vedno stoodstotno stali ob strani: "Zadnja tri leta smo prikovani na dno. Z okrepitvami ali brez njih smo zadnji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:17 19. Januar 2012.

    HK Jesenice, to že dolgo ni več niti je senca tistega izpred nekaj desetletij, preprosto ni rezultatov. Ostale so le …

  • 17:39 19. Januar 2012.

    Sicer pravi Slavko,da ACRONI ostaja glavni sponzor,ampak se bojim,da bo ščasoma po njegovem odhodu tudi denar za sponzorstvo odšel drugam?<br …

  • zic
    17:21 19. Januar 2012.

    ja, točno vi ste ga uničl, ker se utikate tam kjer vam ni mesto...pustite strokovnjakom, da delajo, vi pa hodite …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.