Šport
32 ogledov

Navijači Jesenic: "Smo mi uničili klub?"

acroni jesenice navijači arhiv Boštjan Tacol
Slavko Kanalec, odhajajoči predsednik Acronija Jesenic, je ob svojem odhodu iz kluba s prstom pokazal na nekatere navijače.

"Zadnji dogodki, ki so neposredno predstavljali tudi grožnjo članom upravnega odbora, mi ne dopuščajo izbire. Odgovoren sem, da zagotovim varnost svojih sodelavcev ter igralcev," je v svoji odstopni izjavi zapisal Slavko Kanalec, predsednik Acronija Jesenic v odstopu. Kaj se je zgodilo? "Baje sta, tako meni uprava, dva navijača po zadnji tekmi (z Linzem, op. a.) verbalno napadla Markiča (Roberta, op. a.), člana upravnega odbora, in Pava Ivankoviča, direktorja marketinga," nam je pojasnil Elvis Imamovič, vodja navijaške skupine Red Steelers.


"To se je zgodilo na sedišču. Mi kot skupina smo bili na stojišču in smo šli že ven. Ko smo bili zunaj, so naenkrat prišli policisti, varnostniki so tekli ... Navijači se sploh še nismo sestali, da vidimo, kaj je s tem. Jaz temu ne verjamem ... Bolj menim, da je vse skupaj zrežirano. Saj ne veš ... Ampak ne more odstopiti zaradi tega. Kdo ve, zakaj je odstopil. Saj ni nikoli povedal, koliko denarja je vrnil (klub, op. a.), koliko je dolgov, tožbe so pred vrati, kup težav, nesoglasij z navijači. Smo mi uničili klub?" se sprašuje Imamovič, pobudnik akcije za zbiranje denarne pomoči jeseniškim hokejistom konec lanskega leta, ki pa jo je Kanalec v imenu kluba javno odklonil. "Nismo mi začeli te medijske vojne, on jo je. In nato dobil krasen alibi, da odstopi. Zakaj bi mu navijači kaj naredili (Kanalcu, op. a.)? Z nami je bil v Zagrebu, kjer nas je bilo 500, a mu nihče ničesar ni naredil," dodaja Imamovič, ki pravi, da bo najprej treba pogledati, kakšna je finančna slika kluba.

 

O tem, kdo bi bil najprimernejši Kanalčev naslednik, prvi jeseniški navijač ni želel špekulirati. "Mora biti hokejski fanatik, zaljubljenec v šport. Prvo, kar bo moral predsednik storiti, je sestanek z bivšimi igralci, da se dvignemo iz pepela. Klub je tako rekoč klinično mrtev. Igralci so hokejske bunde dobili šele po šestih mesecih," je zgrožen Imamovič, ki pa zagotavlja, da bodo navijači klubu še vedno stoodstotno stali ob strani: "Zadnja tri leta smo prikovani na dno. Z okrepitvami ali brez njih smo zadnji."

Komentarjev 3
  • graff 18:17 19.januar 2012.

    HK Jesenice, to že dolgo ni več niti je senca tistega izpred nekaj desetletij, preprosto ni rezultatov. Ostale so le pravice. Jeklarska družba v tuji lasti, ,,ACRONI,, je med tem postala prepoznavna doma in v tujini in je eden glavnih ...prikaži več igralcev na jeklarskem parketu znan širom sveta.Kaj pa so naredili igralci HK Jesenice, njihovi trenerji in drugi, da bi upravičili sponzorstvo evrosko in svetovno znane jeklarske družbe ,,ACRONI,,???

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:39 19.januar 2012.

    Sicer pravi Slavko,da ACRONI ostaja glavni sponzor,ampak se bojim,da bo ščasoma po njegovem odhodu tudi denar za sponzorstvo odšel drugam?Slavko ma rajš cerkev in konje,kot hokej,yebi ga takle mamo............

  • zic 17:21 19.januar 2012.

    ja, točno vi ste ga uničl, ker se utikate tam kjer vam ni mesto...pustite strokovnjakom, da delajo, vi pa hodite na tekme ali pa ne...sigurno ni naloga navijača, da ureja klub...eden bi vas moral fino u rit brcnit pa bi ...prikaži več blo...upam, da si nalimate etiketo na hrbet, da ste uničili lasten klub in vzporedno cel slovenski hokej, ker ni ene ekipe brez druge....ponavadi pa so še celo največji pametnjakoviči kako naj bi bilo razni brezdelneži ali pa lokalni pjančki!!!