Šport
22 ogledov

Jesenice zavrnile 12.000 navijaških evrov

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Hokejski klub Acroni Jesenice je zavrnil zajeten kup evrov, ki so jih navijači zbrali za igralce kluba.

Koncem novembra so jeseniški hokejski navijači začeli z odmevno zbiralno akcijo za svoje hokejiste, ki so se zaradi zamud pri izplačevanju znašli v denarnih stiskah. Stvar je naletela na množično odobravanje, še zdaleč na zgolj na Jesenicah, in po približno enem mesecu je zbranih že skoraj 12.000 evrov - do konca akcije pričakujejo še povišanje zneska. Sredstva naj bi igralcem predali po ponedeljkovem večnem derbiju s Tilio Olimpijo, a se klub s tem ne strinja.

"Po težavah z rednimi izplačili plač igralcem je upravo prijetno presenetila pobuda navijačev, ki so začeli zbirati sredstva za igralce. S tem je bilo jasno pokazano, da širši javnosti ni vseeno, kaj se bo dogajalo s hokejem na Jesenicah," je v izjavi za javnost na klubski spletni strani zapisal predsednik Slavko Kanalec, dodal kopico pojasnil, zakaj se klub otepa dolgov, predvsem pa obtožb na račun nekdanjih vodstev (celoten tekst najdete TUKAJ), in pristavil: "Zaradi vsega navedenega se uprava HK Acroni Jesenice in igralci zahvaljujemo za zbrani denar in avtorje akcije naprošamo, da zbrana sredstva namenijo za kak drug hokejsko humanitarni  namen."

"Denar bomo predali tako ali drugače. Če ne na ledu, pa potem,"
pa nam je zagotovil Elvis Imamovič, pobudnik akcije, ki je s somišljeniki vložil obilico truda v stvar. Denar bodo enakovredno razdelili med igralce in strokovni štab: "Najbolj smešno pa je, da se klub zahvaljuje v imenu igralcev, ki so dejali, da bi ta denar sprejeli. Klub nima nič s tem. To ni miloščina."

Komentarjev 1
  • tralala 09:46 27.december 2011.

    Ne razumem........klub jih ne plača, ampak v njihovem imenu zavrača denar. Sem jaz morda umsko prizadet al ne kapiram te banalnosti?