Šport
38 ogledov

Navijači Olimpije zbirajo za Jeseničane

Tavželj Tosič Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Jeseniški navijači so se pred dnevi, natančno 22. 11., lotili zbiranja finančnih sredstev za igralce s praznimi tekočimi računi. Snovalce akcije je odziv presenetil – doniralo je že okrog 150 oseb, do četrtkovega večera pa so zbrali zbrali 1250 evrov. Zbirajo celo Olimpijini navijači. Jeseniški načrti pa sežejo še precej višje – želijo pripeljati okrepitev!

"Dobil sem preko sto elektronskih sporočil. Tudi od navijačev Maribora, kjer bodo pobirali denar, in Olimpije, ki prav tako zbirajo denar, tega ne smem pozabiti. Predali nam ga bodo na večnem derbiju (26. decembra, ko se akcija konča, op. a.). Odzvali so se tudi navijači Medveščaka, zbirajo tudi navijači Beljaka. Akcija se je razširila kot hobotnica,“ nam je zadovoljen pripovedoval Elvis Imamovič, vodja jeseniških navijačev in eden od pobudnikov akcije za pomoč hokejistom v finančnih težavah, ki ima še precej smelejše načrte.

"Če bo res velik odziv, bi radi pripeljali okrepitev. Ali bo to domača ali tuja, bo povedal trener. Na nikogar ne ciljamo posebej, nočemo se vmešavati. Radi bi seveda videli, da bi prišel kak domač hokejist. V blagajno denarja ne bomo dajali, to delamo mimo kluba, pomoč bo šla neposredno igralcem. Za okrepitev bi se že dogovorili – da kdor bo prišel na Jesenice, bo tudi dobil denar, da ta ne bi šel kam drugam,“ je nadaljeval Imamovič, ki mu nekaj preglavic povzroča odprtje tekočega računa, a naj bi se tudi to uredilo v nekaj dneh.

Imamovič ima silno slikovito prispodobo o trenutnem stanju v železarskem klubu: "Klub je fant, igralci pa dekleta. Obnašajo se kot najstniki, ki se za vsako stvar skregajo. So skupaj, nato narazen, nato se spet pobotajo … Na takšen princip trenutno delujejo Jesenice. Če bi bil jaz predsednik, bi znorel: 'Pojdite stran!' Izgubljamo ugled, vsak dan smo po časopisih, samo slabo se piše o nas. Sreča je, da imajo največ navijačev v Sloveniji. Ni nam vseeno za klub. Ali bomo lahko kaj rešili … Prispevali bomo po najboljših močeh.“

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:40 25.november 2011.

    Tole je pa za vzgled neandertalskim ljubiteljem fusbala!Mal naj se naučijo kulture od hokejskih fanov!

  • albert 19:38 24.november 2011.

    To je pa ena lepših novic zadnje čase, da navijači po celi Sloveniji zbirajo denar.Lepo je, da znajo stopiti tudi skupaj.Očitno bomo v prihodnje ljubitelj športa financirali športnike kajti plenilski managerji nimajo več denarja za sponzorstvo.