Šport
15 ogledov

Četica tujcev zapušča Jesenice

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Težavam Acronija Jesenic ni videti konca. Zaradi težav pri izplačilu plač je Gorenjsko zapustilo pet tujcev: Johan Björk, Lukaš Hvila, Marcus Olsson, James Sixsmith in Martin Tuma. Na Gorenjskem ostajata le Michal Fikrt in Antti Pusa.

Hokejski klub Acroni Jesenice, ki ga danes zvečer čaka tekma lige Ebel proti Medveščaku, je ostal še brez peterice tujcev. Iz kluba so sporočili, da Jesenice že danes zapuščajo Johan Björk, Lukaš Hvila, Marcus Olsson, James Sixsmith in Martin Tuma zaradi zamude pri izplačilu plač.

"Da finančna situacija v klubu ni rožnata, smo povedali že večkrat, danes pa so tujci vodstvo kluba obvestili, da želijo zapustiti Jesenice. Na včerajšnjem sestanku smo jim pojasnili naš trenutni položaj in načrt prilivov sredstev ter za danes zagotovili izplačilo plač s tritedensko zamudo, s čimer se pogodba ne krši, toda če je njihova odločitev takšna, bomo to spoštovali. Vodstvo kluba, tudi z dodatno finančno injekcijo glavnega sponzorja, se ves čas močno trudi zagotoviti sredstva, a imajo naši sponzorji pri izpolnjevanju pogodbenih obveznosti težave oziroma se pogodb ne držijo, zaradi česar je prišlo do neizplačila oziroma zamika. Svoje so pri tem dodali še agenti, ki ves čas delajo proti klubu, zato smo se znašli v tej neprijetni situaciji. Zaradi odhoda tujcev bomo v nadaljevanju sezone igrali le z domačimi igralci, ki bodo na ta način dobili veliko več možnosti za dokazovanje," je pojasnil predsednik jeseniškega kluba Slavko Kanalec in dodal, da bosta od tujcev na Gorenjskem ostala Michal Fikrt in Antti Pusa, klub pa sta že pred dnevi zapustila Patrik Bergström in Henrik Petre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.