Šport
26 ogledov

Tujci so se obnašali skoraj brutalno

Kanalec krivdo za nastale dolgove zvrača na Matjaža Mahkovca. (Foto: Renata Škrj Žurnal24 main
Vodstvo Acroni Jesenic je potrdilo, da je klub zapustilo pet tujih hokejistov in ob tem zavrnilo vse njihove očitke o neprimerni nastanitvi. Predsednik železarjev Slavko Kanalec je še dodal, da so se igralci na sestankih obnašali neprimerno, arogantno, skoraj brutalno.

Potem ko je v petek v hokejski klub Acroni Jesenice prispel še zadnji tuji hokejist iz Severne Amerike in se je zdelo, da je ekipa za prihajajočo sezono popolna, se je šesterica tujih hokejistov (brata Logan in Shay Stephenson, Justin Donati, Dylan Hunter in James Sixsmith) pritožila zaradi, po njihovem mnenju, neprimerne nastanitve, poroča spletna stran jeseniškega kluba.

Kot navajajo na spletni strani kluba, so igralci imeli na razpolago celo hišo na Blejski Dobravi pri Jesenicah v treh nadstropjih, v kateri je bilo za njihovo bivanje na razpolago šest sob, tri prostorne dnevne sobe, tri urejene kopalnice in dve popolnoma opremljeni kuhinji, v hiši sta bila na razpolago tudi dva velika televizorja.

"Glede na to, da je imela trojica (Antti Pusa, Thomas Ward Cardinal in Shay Stephenson) tako imenovano 'try out' pogodbo, se je vodstvo kluba odločilo za takšno (začasno) namestitev, ob uspešno prestanem testu pa je imelo vodstvo pripravljeno tudi že dodatno rešitev za namestitev. A navkljub temu in pojasnilu vodstva kluba igralcem se ti s tem niso strinjali in so zahtevali takojšnjo preselitev (nekateri na ledu niso opravili niti enega treninga), na kar pa vodstvo kluba ni pristalo," poroča omenjena spletna stran.

"Z igralci smo imeli nekaj sestankov, jim vse skupaj obrazložili in jih poskušali pomiriti, toda na vseh pogovorih so se nekateri obnašali zelo neprimerno, arogantno, skoraj brutalno, zato smo se jim še pred začetkom zahvalili za sodelovanje in so v odhajanju. Če sem povsem pošten, se nismo veliko trudili, da bi jih zavoljo takšnega odnosa zadržali. Na Jesenicah bo morda ostal James Sixsmith, s katerim sva danes opravila še en pogovor, odločitev pa je povsem v njegovih rokah in jo bo sprejel v dnevu ali dveh," je o zapletu in odhodu peterice dejal predsednik Acroni Jesenic Slavko Kanalec.

Kot še pišejo na spletni strani, pa takšnega mnenja, kakršnega je imela peterica, nimajo Antti Pusa, Thomas Ward Cardinal (oba sta na preizkusu), Michal Fikrt in Wacey Rabbit, ki je v torek s klubom odpotovala na Češko, kjer železarji igrajo svojo prvo pripravljalno tekmo v novi sezoni proti orlom iz Znojma. Navkljub veljavni pogodbi je agent Douga Nolana predsednika kluba obvestil, da Nolana na Jesenice ne bo, razloga pa ni navedel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.