Šport
45 ogledov

Slavko Kanalec ni več predsednik Jesenic

"Odločili smo se za mehke oblike zmanjševanja števila zaposlenih. In številka 26 Žurnal24 main
Acroni Jesenice nimajo več predsednika! Slavko Kanalec je odstopil s tega položaja. "Nesoglasja in predvsem nerazumevanje ter nepodprora nekaterih navijačev so razlog mojega nepreklicnega odstopa," je zapisal v izjavi za javnost, ki jo objavljamo v celoti.

Z današnjim dnem nepreklicno odstopam iz mesta predsednika upravnega odbora Hokejskega kluba Acroni Jesenice in kot član predsedstva Hokejske zveze Slovenije. Nesoglasja in predvsem nerazumevanje ter nepodpora s strani nekaterih navijačev je razlog mojega nepreklicnega odstopa. Skupaj z upravnim odborom smo si vedno prizadevali za vodenje kluba, ki bi bil ne samo v ponos Jesenicam, pač pa ponos celi Sloveniji, saj iz našega gnezda prihaja veliko nadarjenih in delovnih fantov, ki so ime Jesenic in našega kluba ponesli v svet. Vodenje kluba je zahtevna naloga, vendar mi ni žal minute časa, ki smo ga člani upravnega odbora prostovoljno namenili v razvoj kluba. Predvsem sem ponosen na razvoj mladih fantov, za katere sem prepričan, da bomo o njihovi vzhajajoči hokejski zvezdi v prihodnje še veliko slišali.

Že v času gospodarske rasti je največje izzive predstavljalo zagotavljanje financ in sponzorskih sredstev, v času gospodarske krize pa so ti izzivi postajali še zahtevnejši. Ne zanikam, da smo kdaj tudi zamujali s plačilom, vendar verjamem, da nismo edini športni klub ali zveza, ki se bori s tovrstnimi izzivi. Vedno pa smo si prizadevali za pošteno in redno plačilo našim fantom, ki puščajo jekleno srce na ledu. Že večkrat sem bil pozvan k odstopu, vendar o tem nisem razmišljal. Zadnji dogodki, ki pa so neposredno predstavljali tudi grožnjo članom upravnega odbora, pa mi ne dopuščajo izbire. Odgovoren sem, da zagotovim varnost svojih sodelavcev ter igralcev.

Odgovoren sem klubu, odgovoren igralcem, odgovoren navijačem ter vsem, ki nosijo hokej v duši.  S svojo odgovornostjo bom skrbno ravnal tudi naprej in do imenovanja novega predsednika skrbel za nemoteno delovanje kluba.

Acroni d.o.o. ostaja podpornik jeseniškega hokeja. Sam pa se umikam z vseh funkcij upravljanja kluba.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:22 19.januar 2012.

    Sicer pravi Slavko,da ACRONI ostaja glavni sponzor,ampak se bojim,da bo ščasoma po njegovem odhodu tudi denar odšel za sponzorstvo?Slavko ma rajš cerkev in konje,kot hokej,yebi ga takle mamo................................