Navijači po obisku politikov razkužili stadion

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Zanimiva anekdota prihaja iz Madrida, kjer domuje klub s politično zelo motiviranimi navijači.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek se je igralo srečanje druge španske lige, v madridski soseski Vallecas je Rayo Vallecano gostil Albacete. Domači se borijo za vstop v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v La Ligo, gostje se krčevito trudijo za obstanek.

Napet obračun se je končal z remijem (2:2), s katerim ni bila zadovoljna nobena od ekip. Še manj zadovoljni pa so bili navijači Raya, a ne zaradi rezultata.

"Reforme so nujne" Neverjetno: na strani predsednika Reala le še - Barcelona!

Pristaši Raya so znani po svoji močni politični opredelitvi, domujejo na levi strani političnega spektra. Igralce in navijače Raya v Madridu in tudi širše poznajo kot "komuniste", klub pa je ostro opozicijo predstavljal tudi v časih diktature generala Francisca Franca. 

Zaradi svoje družbeno-politične usmeritve se pristaši Raya ne razumejo najbolje z ljubitelji madridskega Atlética, med njimi je pogosto prihajalo do fizičnega nasilja, nekateri incidenti so se končali tudi s smrtnim izidom. Nazadnje se je to zgodilo pred nekaj leti.

In navijači Raya so še danes udarni. Na omenjeno srečanje z Albacetejem je vodstvo "komunistov" povabilo nekatere člane madridske frakcije desničarske stranke Vox, pač v luči dobrih odnosov s predstavniki lokalnih oblasti. 

Člana Voxa Santiago Abascal in Rocío Monasterio sta se na družbenih omrežjih zahvalila klubu za dobrodošlico in nič hudega sluteča pozirala z Rayovo opremo.

Vsega skupaj vročekrvni pristaši belo-rdečega kluba seveda niso požrli. V sredo so se odpravili na Campo de Futbol de Vallecas, kakor je uradno ime njihovega nogometnega hrama, in objekt razkužili. Ne zaradi covida-19, ampak zaradi obiska "desničarjev".

Srečanje je imelo še dodatno komponento, saj za Albacete igra Ukrajinec Roman Zozulya. Sledji je bil leta 2017 tik pred tem, da podpiše pogodbo z Rayem, a je posel padel v vodo, ker naj bi bil Zozulya simpatizer nacistov.

Vsekakor je bilo vsaj v ponedeljek dobro, da je nogometna tekma minila brez prisotnosti gledalcev. Kdo ve, kako bi obisk Voxa sprejeli ljubitelji Raya ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.