Šport > Nogomet
2048 ogledov

Navijači po obisku politikov razkužili stadion

Rayo Vallecano navijači Reševalni pas/Twitter
Zanimiva anekdota prihaja iz Madrida, kjer domuje klub s politično zelo motiviranimi navijači.

V ponedeljek se je igralo srečanje druge španske lige, v madridski soseski Vallecas je Rayo Vallecano gostil Albacete. Domači se borijo za vstop v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v La Ligo, gostje se krčevito trudijo za obstanek.

Napet obračun se je končal z remijem (2:2), s katerim ni bila zadovoljna nobena od ekip. Še manj zadovoljni pa so bili navijači Raya, a ne zaradi rezultata.

Camp Nou Barcelona "Reforme so nujne" Šport Neverjetno: na strani predsednika Reala le še - Barcelona!

Pristaši Raya so znani po svoji močni politični opredelitvi, domujejo na levi strani političnega spektra. Igralce in navijače Raya v Madridu in tudi širše poznajo kot "komuniste", klub pa je ostro opozicijo predstavljal tudi v časih diktature generala Francisca Franca. 

Zaradi svoje družbeno-politične usmeritve se pristaši Raya ne razumejo najbolje z ljubitelji madridskega Atlética, med njimi je pogosto prihajalo do fizičnega nasilja, nekateri incidenti so se končali tudi s smrtnim izidom. Nazadnje se je to zgodilo pred nekaj leti.

In navijači Raya so še danes udarni. Na omenjeno srečanje z Albacetejem je vodstvo "komunistov" povabilo nekatere člane madridske frakcije desničarske stranke Vox, pač v luči dobrih odnosov s predstavniki lokalnih oblasti. 

Člana Voxa Santiago Abascal in Rocío Monasterio sta se na družbenih omrežjih zahvalila klubu za dobrodošlico in nič hudega sluteča pozirala z Rayovo opremo.

Vsega skupaj vročekrvni pristaši belo-rdečega kluba seveda niso požrli. V sredo so se odpravili na Campo de Futbol de Vallecas, kakor je uradno ime njihovega nogometnega hrama, in objekt razkužili. Ne zaradi covida-19, ampak zaradi obiska "desničarjev".

Srečanje je imelo še dodatno komponento, saj za Albacete igra Ukrajinec Roman Zozulya. Sledji je bil leta 2017 tik pred tem, da podpiše pogodbo z Rayem, a je posel padel v vodo, ker naj bi bil Zozulya simpatizer nacistov.

Vsekakor je bilo vsaj v ponedeljek dobro, da je nogometna tekma minila brez prisotnosti gledalcev. Kdo ve, kako bi obisk Voxa sprejeli ljubitelji Raya ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice