Navijači, tega nikar ne nosite v Planico!

Foto: Saša Despot Navijači na četrtkovi tekmi v Planici.
Foto: Saša Despot Navijači na četrtkovi tekmi v Planici.
Organizatorji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju so obiskovalce pozvali k spoštovanju predpisov.
Oglej si celoten članek

V sredo se je začelo nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo v naslednjih dneh v dolino pod Poncami privabilo na tisoče domačih in tujih navijačev. Na slednje so organizatorji tekmovanja naslovili posebno prošnjo.

"Varnost udeležencev in obiskovalcev je na prvem mestu. Organizator vse obiskovalce poziva, da lastnih dronov ne nosijo s seboj in da jih ne uporabljajo na tekmovalnih prizoriščih v Planici," so v pozivu gledalcem zapisali v organizacijskem komiteju.

"To nekatere bega" Bivši slovenski skakalec razkril skrivnosti Planice

V skladu s sklepom Ministrstva za infrastrukturo je za čas športnih dogodkov na svetovnem prvenstvu, od 21. februarja do 5. marca, zračni prostor nad območjem prireditve zaprt. Letenje v njem je dovoljeno le tistim zrakoplovom, ki so uradno izvzeti iz te omejitve in so v sklepu natančno navedeni.

Zaradi morebitnih kršiteljev lahko vodstvo prekine tekmovanje in da znak za nadaljvanje šele potem, ko bo dron prizemljen.

Kazen za kršitelje

Foto: Saša Despot Planica 2023

Slovenska policija na prizorišču uporablja tehnologijo za odkrivanje in določitev lokacije krmilnika za upravljanje dronov in bo ukrepala skladno z zakonodajo. Kršitelji bodo kaznovani, so še sporočili organizatorji.

Na svetovnem prvenstvu v Planici bosta v petek dve končni odločitvi in kvalifikacije skakalcev na srednji skakalnici. Kolajne bodo podelili nordijskim kombinatorkam, nastopila bo tudi edina Slovenka Ema Volavšek, ter tekačem v skiatlonu.

Slovenska orlica "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.