NBA as še naprej premika meje! Uspelo mu je "nemogoče"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bridgesu je v NBA sezoni z 82 tekmami uspelo nastopiti kar na 83 tekmah!
Oglej si celoten članek

Šestindvajsetletni Američan Mikal Bridges iz Brooklyn Nets je edini košarkar lige NBA, ki je v rednem delu sezone (82 tekem) zbral 83 nastopov.

To je mogoče, ker je prestopil iz Phoenix Suns v Brooklyn Nets, ko so imeli slednji odigrano tekmo manj od ekipe iz Arizone. Sicer pa neverjetni "železni" Bridges za zdaj v karieri še ni izpustil niti ene tekme v ligi NBA; ta čas je pri številki 391.

Foto: Profimedia Mikal Bridges

Liga NBA je tudi objavila, da le deset košarkarjev v rednem delu prvenstva ni izpustilo niti ene tekme, med njimi pa ni nobenega od trojice Slovencev. Rekorder je seveda s 83 tekmami Bridges.

Bridges, ki je imel v zadnjih letih nekaj izjemnih dvobojev z Luko Dončićem, je s 391 tekmami tudi rekorder po številu zaporednih odigranih tekem v zgodovini lige NBA. Odkar je bil leta 2018 izbran na istem naboru kot Luka Dončić, je za svoji ekipi odigral čisto vse možne tekme.

Se je pa Bridges v zadnjih letih tudi razvil v ne le "železnega" temveč tudi odličnega košarkarja, saj je bil v lanski sezoni uvrščen celo v idealno obrambno peterko lige, še posebej pa je zablestel po menjavi v Brooklyn, kjer je nemudoma postal najboljši igralec ekipe s povprečjem 26,1 točk, 4,5 skokov, 2,7 asistenc in 1 ukradeno žogo na tekmo.

 

Redni del v znamenju rekordov

Severnoameriška košarkarska liga NBA pa je v sezoni 2022/23 postavila zgodovinske rekorde po številu gledalcev, povprečnem obisku, razprodanosti in zasedenosti, so še sporočili iz lige.

Liga je objavila, da je v sezoni 2022/23 dosegla rekordnih 791 razprodanih tekem rednega dela; pred tem je bila rekordna sezona 2018/19 s 760.

Rekorden je bil tudi povprečen obisk tekem z 18.077 gledalci na tekmo. Tekme si je ogledalo rekordnih 22.234.502 navijačev, tudi zasedenost dvoran je bila najvišja v zgodovini doslej, kar 97-odstotna.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.