Elitni košarkarji bodo lahko kadili marihuano

Foto: EPA
Foto: EPA
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu se obeta nekaj sprememb.
Oglej si celoten članek

V ligi NBA se že nekaj časa spogledujejo z uporabo marihuane. Omenjena substanca je legalizirana v številnih zveznih državah po ZDA, "javna skrivnost" pa je, da precej košarkarjev v elitni ligi z veseljem konzumira zeleno rastlino.

Nova sezona, v kateri bodo naslov prvakov branili Golden State Warriors, bo tako, poleg drugačnega urnika, najbrž prinesla še nekaj novosti.

"Uporaba marihuane je nekaj, kar bomo preučili. Zelo me zanimajo znanstvena dognanja, ko gre za uporabo marihuane v medicinske namene," je ob predstavitvi urnika za sezono 2017/18 dejal komisar lige Adam Silver.

"Moj osebni pogled je tak, da bi morala biti marihuana regulirana kot vsa druga sredstva za odpravljanje bolečine. O tem moramo razpravljati z organizacijo igralcev (NBPA, op. a.), toda do meje, ko znanost kaže pozitivne obete, smo odprti za spremembe. V našem športu sicer ni prisotne toliko bolečine kot v nekaterih drugih in ni veliko potrebe za takšnimi sredstvi," je dodal Silver.

O dovoljenju uporabe marihuane v medicinske namene so razpravljali tudi v najpopularnejši športni ligi v ZDA - ligi ameriškega nogometa NFL.

Urnik olajšan z dodatnim tednom

Urnik lige NBA za prihajajočo sezono sicer prinaša nekaj terminskih novosti. Redni del sezone bo daljši za teden dni, ekipe bodo manjkrat igrale dva dneva zapored, nobenemu moštvu pa ne bo treba odigrati štirih tekem v petih dneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:18 15. Avgust 2017.

    Saj najbrž že zdaj marsikdo od njih poha......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.