Šport > Košarka
2752 ogledov

Elitni košarkarji bodo lahko kadili marihuano

Stephen Curry Golden State Warriors Utah Jazz EPA
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu se obeta nekaj sprememb.

V ligi NBA se že nekaj časa spogledujejo z uporabo marihuane. Omenjena substanca je legalizirana v številnih zveznih državah po ZDA, "javna skrivnost" pa je, da precej košarkarjev v elitni ligi z veseljem konzumira zeleno rastlino.

Nova sezona, v kateri bodo naslov prvakov branili Golden State Warriors, bo tako, poleg drugačnega urnika, najbrž prinesla še nekaj novosti.

"Uporaba marihuane je nekaj, kar bomo preučili. Zelo me zanimajo znanstvena dognanja, ko gre za uporabo marihuane v medicinske namene," je ob predstavitvi urnika za sezono 2017/18 dejal komisar lige Adam Silver.

"Moj osebni pogled je tak, da bi morala biti marihuana regulirana kot vsa druga sredstva za odpravljanje bolečine. O tem moramo razpravljati z organizacijo igralcev (NBPA, op. a.), toda do meje, ko znanost kaže pozitivne obete, smo odprti za spremembe. V našem športu sicer ni prisotne toliko bolečine kot v nekaterih drugih in ni veliko potrebe za takšnimi sredstvi," je dodal Silver.

O dovoljenju uporabe marihuane v medicinske namene so razpravljali tudi v najpopularnejši športni ligi v ZDA - ligi ameriškega nogometa NFL.

Urnik olajšan z dodatnim tednom

Urnik lige NBA za prihajajočo sezono sicer prinaša nekaj terminskih novosti. Redni del sezone bo daljši za teden dni, ekipe bodo manjkrat igrale dva dneva zapored, nobenemu moštvu pa ne bo treba odigrati štirih tekem v petih dneh.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 17:18 15.avgust 2017.

    Saj najbrž že zdaj marsikdo od njih poha......