Šport > Košarka
128 ogledov

Nekdanji MVP v Cleveland

Derrick Rose EPA Derrick Rose.
Po poročanju različnih ameriških medijev je Derrick Rose novi član Cleveland Cavaliers.

Enoletna pogodba je vredna zgolj 2,1 milijona dolarjev, kar je skoraj desetkrat manj, kot je 28-letni Derrick Rose v minuli sezoni dobil pri New York Knicks.

Rose je bil v pretekli sezoni peti najbolje plačani organizator igre v ligi NBA, z novo pogodbo pa bo padel na 53. mesto. A kot pravijo novinarji, ki so v svet poslali novico o prestopu, je Rosu najbolj pomembno "zmagovati tekme in biti blizu rodnemu Chicagu".

Prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James je novega soigralca že pozdravil na Twitterju, s tem pa je tudi nakazal, da je povsem realen odhod Kyriea Irvinga, ki ne želi več igrati v senci Jamesa.

kyrie irving lebron james Panika Šport Zvezdnik zaradi LeBrona želi zapustiti Cleveland

Cleveland je v zadnjih treh sezonah igral v finalu; 2016 je postal prvak, 2015 in letos pa je moral priznati premoč zasedbi Golden Statea.

Rose, ki je 2011 postal najmlajši dobitnik priznanja MVP v zgodovini lige, v zadnjih sezonah pa so ga pestile poškodbe kolena, je imel v pretekli sezoni v New Yorku povprečje 18 točk, 3,8 skoke in 4,4 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.