Šport > Košarka
125 ogledov

Durant bo zaslužil precej manj od Curryja

Stephen Curry EPA
Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so uradno zapečatili pogodbe s šestimi igralci.

Med šesterico je tudi novi rekorder lige in prvi zvezdnik moštva Stephenom Curryjem, ki je podpisal pogodbo za več kot 200 milijonov dolarjev.

"Golden State Warriors smo tudi uradno podpisali nove pogodbe s Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom, Andrejem Iguodalo, Shaunom Livingstonom, Zazo Pačulijo in Davidom Westom, ki so jim pogodbe potekle," je sporočila ekipa iz Oaklanda.

Zahvaljujoč tem pogodbam so bojevniki zadržali jedro ekipe, ki je v zadnjem finalu lige NBA s 4:1 v zmagah nadigrala Cleveland Cavaliers.

Čeprav bojevniki niso razkrili finančnih podrobnosti pogodb, pa so ameriški mediji že v začetku meseca šli do kosti. Tako da je jasno, da je Curry postal najbolje plačani košarkar v zgodovini NBA, saj bo za petletno zvestobo ekipi prejel kar 202 milijona dolarjev.

stephen curry | Avtor: Profimedia Profimedia
Durant, najboljši igralec letošnjega finala prvenstva, bo za dveletno sodelovanje prejel zanj skromnih 53 milijonov dolarjev. Zvezdnik je sprejel nizko plačo, da so v klubu lahko podpisali pogodbe še z nekaterimi igralci, vključno z Iguuodalo, obenem pa ima zagotovilo vodstva moštva, da se mu prihodnjo sezono obeta nova, bogata pogodba.

Iguodala bo za tri sezone dobil 48 milijonov, Livingston prav tako za tri 24 milijonov, Pačulija je podpisal enoletno pogodbo, vredno 3,5 milijona, West pa prav tako enoletno pogodbo.

 | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.