Šport > Košarka
49 ogledov

Do zmage po zaostanku za 25 točk

Steph Curry Golden State Warriors EPA
V prvi tekmi finala zahodne konference so Golden State Warriors po velikem preobratu premagali San Antonio Spurs (113:111).

V areni Oracle so Golden State Warriors zaostajali že za 25 točk, toda v drugem polčasu na krilih izjemnih Stephena Curryja in Kevina Duranta prišli do preobrata in zmage nad San Antonio Spurs, pri katerih je v tretji četrtini s parketa zaradi poškodbe odšel prvi zvezdnik Kawhi Leonard.

Druga tekma serije bo v noči na sredo v Kaliforniji, tretja in četrta pa v Teksasu. Na Vzhodu Cleveland Cavaliers še čakajo na svojega tekmeca v konferenčnem finalu, Boston Celtics bodo v noči na torek v odločilni sedmi tekmi gostili Washington Wizards.

Poškodba spremenila potek

Domačini so v Oaklandu sredi prve četrtine sicer povedli za tri točke, nato pa je sledil silovit nalet San Antonia, ki je s čvrsto obrambo prišel do prednosti 14 točk po prvi četrtini, sredi druge bežal že za 25, ob polčasu pa vodil za 20 točk (42:62). 

V tretji četrtini so gostje sprva držali visoko prednost, po poškodbi Kawhija Leonarda (tako kot proti Houstonu si je zvil gleženj ob pristanku po metu), ki ni mogel nadaljevati, pa so Bojevniki začeli nižati razliko. 

V zadnjem delu igre so domači ujeli Ostroge in sledila je napeta končnica. Ob prednosti ene točke je stvari v svoje roke vzel Curry in zadel s polrazdalje, gostje pa niso uspeli priti do efektnega meta za izenačenje in Golden State je povedel v seriji.

Pri Bojevnikih je Curry dosegel 40 točk (sedem trojk, met iz igre 14/26) in dodal sedem skokov, Kevin Durant je vpisal 34 točk. Zaza Pachulia je zbral 11 točk in devet skokov, Draymond Green pa devet točk ter po sedem skokov in asistenc. Klay Thompson je zabeležil le šest točk. 

Za San Antonio. ki pogreša poškodovanega Tonyja Parkerja, je LaMarcus Aldridge dosegel 28 točk in osem skokov, Leonard je v 23 minutah dodal 26 točk in osem skokov. Manu Ginobili je prispeval 17 točk, Jonathan Simmons pa 12.

NBA, konferenčni finale (Zahod), 1. tekma:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 113:111 (16:30, 26:32, 39:28, 32:21)  /1:0/
Curry 40 (7 sk), Durant 34; Aldridge 26 (8 sk), Leonard 26 (8 sk), Ginobili 17

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.