NBA legenda in veliki prijatelj Luki obrnil hrbet: "Raje izberem ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Shaq kljub svojemu prijateljstvu z Luko verjame, da je Shai Gilgeous-Alexander boljši igralec od Dončića.
Oglej si celoten članek

Eden najboljših košarkarskih centrov vseh časov Shaquille O'Neal je znan po svojem prijateljstvu z našim košarkarjem Luko Dončićem, s katerim sta v preteklosti skupaj preživela del počitnic na otoku Krku, kjer sta na odru zabavala tamkajšnjo mladino, prav tako pa je bil legendarni "Diesel" v svojih številnih izjavah vedno zelo naklonjem izjemnemu Slovencu.

A čeprav ju z Luko veže veliko prijateljstvo, ga nekdanji odlični košarkar tokrat ni želel podpreti v debati, kdo je trenutno najboljši branilec v ligi NBA, naš Luka ali odlični Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander. Shaq je namreč svoj glas namenil organizatorju igre iz Oklahome City Thunder.

Foto: Profimedia Shai Gilgeous-Alexander in Luka Dončić

Shaq je bil namreč gost studia pred tekmo med Oklahomo City Thunder in Los Angeles Clippers, skupaj s še enim legendarnim košarkarjem Jamalom Crawfordom pa sta se strinjala, da je Shai v tem trenutku najboljši košarkarski branilec na svetu. Nato pa je dobil Shaq s strani Crawforda vprašanje, če bi Gilgeous-Alexandra izbral tudi pred svojim Dončićem.

"Moral bom vzeti njega (Shai Gilgeous-Alexandra)," je na veliko začudenje vseh v studiu odgovoril Shaq. "Luka je izjemen košarkar, toda ta poba ... Igra na pravi način, v igro vplete svoje soigralce, ko spusti svojo glavo in se odpravi proti obroču, se mu noben ne želi postaviti po robu ... V tem trenutku izberem njega. Uveljavil se je kot eden izmed igralcev, ki jih najraje gledam. Obožujem namreč takšne zgodbe. O igralcih, ki se pojavijo od nikoder in je kar naenkrat potrebno računati na njih. Je hudičevo dober igralec."

Shaq je s svojo izbiro vsekakor presenetil, še celo Crawford je opozoril, da Lukove številke niso nič slabše od Shaijevih, a kot kaže si je legendarni center našel svojega novega favorita. Luka sicer v letošnji sezoni povprečno dosega 33,6 točk, 8,3 skoke in 9,2 asistenc na tekmo, Shai pa 31 točk, 5,7 skokov in 6,3 asistenc na tekmo. Res pa je, da je Gilgeous-Alexander s svojo Oklahomo celo drugi na Zahodu, medtem ko je Luka z Dallasom šesti.

Še izrazitejša pa je razlika med obema košarkarskima zvezdnikoma, če gledamo njuno celotno NBA kariero. Oba sta v ligi že šesto sezono, Luka pa se zanekrat lahko pohvali s štirimi nastopi na tekmi vseh zvezd in štirimi izbori v idealno postavo lige, medtem ko je bil Shai prejšnjo sezono prvič izbran na tekmo vseh zvezd ter tudi v idealno postavo lige. Dončić tudi tekom svoje NBA kariere povprečno dosega 28,2 točk, 8,6 skokov in 8,1 asistenc na tekmo, Gilgeous-Alexander pa 22,2 točk ter 4,7 skokov in asistenc na tekmo.

No, pa vi presodite, koga bi raje imeli v ekipi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.