Šport > Košarka
52359 ogledov

NBA legenda in veliki prijatelj Luki obrnil hrbet: "Raje izberem ..."

Luka Dončić in Shaquille O'Neal Profimedia
Shaq kljub svojemu prijateljstvu z Luko verjame, da je Shai Gilgeous-Alexander boljši igralec od Dončića.

Eden najboljših košarkarskih centrov vseh časov Shaquille O'Neal je znan po svojem prijateljstvu z našim košarkarjem Luko Dončićem, s katerim sta v preteklosti skupaj preživela del počitnic na otoku Krku, kjer sta na odru zabavala tamkajšnjo mladino, prav tako pa je bil legendarni "Diesel" v svojih številnih izjavah vedno zelo naklonjem izjemnemu Slovencu.

A čeprav ju z Luko veže veliko prijateljstvo, ga nekdanji odlični košarkar tokrat ni želel podpreti v debati, kdo je trenutno najboljši branilec v ligi NBA, naš Luka ali odlični Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander. Shaq je namreč svoj glas namenil organizatorju igre iz Oklahome City Thunder.

Shai Gilgeous-Alexander in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Shaq je bil namreč gost studia pred tekmo med Oklahomo City Thunder in Los Angeles Clippers, skupaj s še enim legendarnim košarkarjem Jamalom Crawfordom pa sta se strinjala, da je Shai v tem trenutku najboljši košarkarski branilec na svetu. Nato pa je dobil Shaq s strani Crawforda vprašanje, če bi Gilgeous-Alexandra izbral tudi pred svojim Dončićem.

"Moral bom vzeti njega (Shai Gilgeous-Alexandra)," je na veliko začudenje vseh v studiu odgovoril Shaq. "Luka je izjemen košarkar, toda ta poba ... Igra na pravi način, v igro vplete svoje soigralce, ko spusti svojo glavo in se odpravi proti obroču, se mu noben ne želi postaviti po robu ... V tem trenutku izberem njega. Uveljavil se je kot eden izmed igralcev, ki jih najraje gledam. Obožujem namreč takšne zgodbe. O igralcih, ki se pojavijo od nikoder in je kar naenkrat potrebno računati na njih. Je hudičevo dober igralec."

Shaq je s svojo izbiro vsekakor presenetil, še celo Crawford je opozoril, da Lukove številke niso nič slabše od Shaijevih, a kot kaže si je legendarni center našel svojega novega favorita. Luka sicer v letošnji sezoni povprečno dosega 33,6 točk, 8,3 skoke in 9,2 asistenc na tekmo, Shai pa 31 točk, 5,7 skokov in 6,3 asistenc na tekmo. Res pa je, da je Gilgeous-Alexander s svojo Oklahomo celo drugi na Zahodu, medtem ko je Luka z Dallasom šesti.

Še izrazitejša pa je razlika med obema košarkarskima zvezdnikoma, če gledamo njuno celotno NBA kariero. Oba sta v ligi že šesto sezono, Luka pa se zanekrat lahko pohvali s štirimi nastopi na tekmi vseh zvezd in štirimi izbori v idealno postavo lige, medtem ko je bil Shai prejšnjo sezono prvič izbran na tekmo vseh zvezd ter tudi v idealno postavo lige. Dončić tudi tekom svoje NBA kariere povprečno dosega 28,2 točk, 8,6 skokov in 8,1 asistenc na tekmo, Gilgeous-Alexander pa 22,2 točk ter 4,7 skokov in asistenc na tekmo.

No, pa vi presodite, koga bi raje imeli v ekipi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice