Šport > Košarka
15165 ogledov

Še veliki LeBron James se ni mogel načuditi tej čarovniji Dončića

Luka Dončić Profimedia
Jezerniki so ob Dončićevi vrnitvi na igrišča premagali Dallas, čeprav je slovenski čudežni deček ponovno "čaral" na igrišču.

Los Angeles Lakers, ki jih je spodbudil skoraj trojni dvojček Anthonyja Davisa, so pokvarili vrnitev Luke Dončića po poškodbi s prepričljivo zmago nad Dallas Mavericks s 127:110 na domačem parketu v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dončić je dosegel 33 točk, 13 skokov in 10 podaj.

Kljub novemu trojnemu dvojčku Dončića so bili jezerniki tokrat zelo uspešni pri omejevanju učinka drugega zvezdnika gostujoče teksaške zasedbe. Kyrie Irving, ki je po grdem trku z LeBronom Jamesom celo za nekaj časa zapustil igrišče in se odpravil v garderobo, je bil omejen na 12 točk pri metu 4-16. Tudi Dončić se ni izkazal z metom z razdalje, saj je zadel le dve trojki v devetih poskusih, Dallas pa je imel zgolj 27,5 odstotni met za tri točke (11-40).

 

Pri domačih jezernikih je Davis dosegel 28 točk z 12 skoki in devetimi asistencami, D'Angelo Russell pa se je izkazal z 29 točkami za Lakers, ki so se zoperstavili trojnemu dvojčku Dončića, ki je pred tem izpustil tri zaporedne tekme zaradi zvina desnega gležnja.

A tudi še vedno načeti gleženj ni preprečil Luki, da ne bi ponovno "čaral" na košarkarskem parketu. Še posebej velja izpostaviti neverjetno asistenco, ko je bil obdan s kar tremi obrambnimi igralci Lakers, a je z izjemno podajo nazaj preko glave našel na trojki povsem odprtega Maxija Kleberja.

Lakers so po tej akciji nemudoma vzeli minuto odmora, ob odhodu na klop pa se tudi izjemni James ni mogel dovolj načuditi čarovniji našega Luke. Veliki LeBron James je sicer ob zmagi Lakers, s katero so razmerje zmag in porazov poravnali na 21:21, dosegel 25 točk ter dodal osem skokov in osem podaj.

Luka je sicer vpisal še svoj 37. trojni dvojček z vsaj 30 doseženemi točkami in se ravno na tekmi proti LeBronu izenačil z legendarnim košarkarjem na tretjem mestu večne lestvice. Več tekem s tem dosežkom imata namreč le še Russell Westbrook (48) in Oscar Robertson (106).

Luka Dončić Po tragediji Šport Naslednja tekma Dallasa pod velikim vprašajem, se Mavs že vračajo domov?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:34 18.januar 2024.

    Pa koga to zanima ! Raje kot, za Dončića nemenite prostor bednemu oglaševanju..Končno gre za vaše preživetje, Dončić s tem nima težav..

Sorodne novice